In gure weersomstandigheden hebben de dames van E. Zele met 1-0 gewonnen van VK Ninove. Het was Evelien Fiers-Snoeck die al na een kwartiertje de netten bol zette. Hierdoor staan de Zeelse dames halfweg het seizoen op een knappe vierde plaats. Volgende week spelen ze opnieuw thuis, ditmaal ontvangen ze de buren van SVH Waasmunster.

Evelien Iliano (E. Zele dames) en haar teamgenoten konden afgelopen weekend een feestje bouwen. Foto: RV.

“Het was een wedstrijd waarin beide teams diep zijn gegaan, maar waar wij toch net iets scherper voor de dag kwamen” aldus Evelien Iliano. “We konden al snel profiteren van gestuntel achterin bij de bezoekers. Zelf kregen we ook nog enkele kansen op de 2-0, maar jammer genoeg lukte dat net niet.”

“Het veld lag er bijzonder zwaar bij, maar iedereen was er op gebrand om de drie punten thuis te houden. Zeker omdat onze coach, Chris Metdepenningen, na zeven jaar afscheid neemt van onze ploeg. We mogen alleszins terugblikken op een degelijke eerste seizoenshelft, uiteraard hopen we hier een verlengstuk aan te breien in het tweede deel van de competitie. We willen absoluut in het kielzog van de top van het klassement blijven. We beschikken over een jong en ambitieus team, we zien wel waar we uitkomen.”

Voetbal – 1ste provinciale (V) – E. Zele