Op het afgelopen Belgische kampioenschap in Lokeren kon streekrenster Meg De Bruyne uit Dendermonde beslag leggen op de 25e plaats bij de Elite vrouwen. Veel tijd om te bekomen van het zware parcours heeft ze niet. Vandaag komt ze namelijk aan de start in Otegem.

Meg De Bruyne (Proximus – Alpha Motorhomes – Doltcini). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“In eerste instantie was ik een beetje teleurgesteld over mijn BK”, laat De Bruyne optekenen. “Ik zat niet echt in de wedstrijd, en ben er ook nooit ingekomen. Nochtans had ik er tijdens de verkenning vrij veel goesting in. Nu dat het allemaal wat bezonken is, kan ik wel zeggen dat ik tevreden ben. Vooral omdat ik heb kunnen uitrijden op zo’n zwaar parcours. Maar maandag is het alweer tijd voor een nieuwe wedstrijd, namelijk in Otegem. Ik blijf dus niet te lang stilstaan bij de wedstrijd in Lokeren. De cross van maandag zal trouwens eveneens modderig zijn. En er zullen de nodige loopmeters moeten gedaan worden. Ik pin me niet vast op een specifiek doel. Mij amuseren en hopelijk een beter gevoel vinden dan in Lokeren zijn de voornaamste zaken.”
Dat het een zwaar en modderig parcours was aan de boorden van de Durme was een understatement. “Normaal zijn dergelijke parcours zeker mijn ding, alleen ligt het klimmen mij niet echt”, gaat Meg De Bruyne verder. “Na de wedstrijd in Otegem staan Zonnebeke, volgend weekend, en mijn thuiscross in Hamme, de week erop, nog op de planning.”