Met een laat doelpunt van Batuhan Anafarta stuurde Sparta Waasmunster leider H. Sinaai met lege handen huiswaarts. De Sinaaise trainer Stefaan Staelens had zich zijn terugkeer naar Sparta ongetwijfeld anders voorgesteld.

Sinaai-coach Stefaan Staelens. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Het was een leuke wedstrijd tussen twee goede ploegen” luidt het bij Sinaai-trainer Stefaan Staelens. “Aanvankelijk had Waasmunster iets meer balbezit, maar had geen enkele kans. Daartegenover hadden wij drie grote mogelijkheden. Maar de thuisdoelman en ons eigen missen deden ons uiteindelijk de das om. Bovendien pakken we dan ook nog, vlak voor de rust, dom rood.”

“Ik vind dat je in de tweede helft niet zag dat we een man minder hadden. We speelden goed en creëerden een paar mogelijkheden. Eén ervan ging binnen maar werd, al dan niet terecht, afgekeurd wegens buitenspel. En dan is het meestal zo dat, als je de kansen niet benut, je het deksel op de neus krijgt. Zo werd een individuele fout, van een nochtans sterk spelende speler, afgestraft.”

“Uiteraard is er ontgoocheling na dit verlies, maar we hebben door dom rood te pakken, onszelf in de voet geschoten. De jongens hebben zich helemaal gegeven tot het laatste fluitsignaal, maar het mocht niet meer zijn. Volgende week spelen we thuis tegen FC Sp. St. Gillis-Waas en hebben we een nieuwe kans om een driepunter te pakken.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – H. Sinaai