Na de 3-0 overwinning van vorige week tegen Kalmthout, wonnen de dames van Vamos 1 hun uitwedstrijd tegen VC Tesla Lint. Een betere start van een nieuw jaar kan men zich niet wensen. Aanstaande zaterdag krijgen ze Namur op bezoek, een ploeg uit de top drie.

Jana Verschraege (Vamos dames 1).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“De eerste set zijn we begonnen met een knappe opslagreeks van Henrieke Vanrobaeys” luidt het bij Jana Verschraege. “Hierdoor konden we al snel een kloofje slaan, zodat we in die set niet meer in de problemen kwamen. Het was dan ook makkelijk om die set binnen te halen met 16/25.”

“De tweede en derde set ging het lange tijd gelijk op, maar gelukkig konden we naar het einde toe telkens het verschil maken. Vooral onze opslagdruk zat heel goed, alle speelsters maakten met hun opslag eerst twee à drie punten vooraleer we een punt tegen kregen. Het is vooral dat, dat ervoor gezorgd heeft dat we deze wedstrijd vlot hebben kunnen winnen.”

“Volgende zaterdag spelen we inderdaad thuis tegen Namur. Ik herinner mij dat we daartegen in de heenronde de eerste set vlot gewonnen hebben, maar dat we daarna volledig zijn weggezakt. Dit wedstrijd was eigenlijk wat typerend voor onze heenronde. We konden in het eerste deel van de competitie moeilijk een ganse wedstrijd ons niveau aanhouden.”

“We zijn de terugronde alvast beter gestart. Ik hoop dat we dit kunnen verderzetten, te beginnen zaterdag tegen Namur. Aangezien dit een sterke ploeg is zullen we het ons niet kunnen permitteren om een mindere dag te hebben.”

Volleybal – 1ste nationale (V) – Vamos dames 1