Met het oog op het behoud deelden E. Bazel en SK Kemzeke de punten na een 1-1 gelijkspel. Het waren de bezoekers die de score openden voor het halfuur. Diep in de wedstrijd kon Dries Stuer gelijk maken en bezorgde zo Bazel een punt.

Coach Filip Strobbe (SVE Bazel). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Terugblikkend op de wedstrijd hinken we op twee gedachten” stelt Filip Strobbe. “We zijn ontgoocheld om dat we niet winnen doordat in bepaalde fasen de scheidsrechter een belangrijke rol speelde. Zo werd het doelpunt van Kemzeke gescoord na een duidelijke fout op Yannic Janssens.”

“In de slotfase maakten we een doelpunt, dat werd afgekeurd, nadat de keeper de bal loste. Uiteindelijk hebben we in de 88ste minuut dan toch de 1-1 gemaakt. We eindigen deze wedstrijd met negen spelers nadat de scheidsrechter onze spelers wel met geel bestrafte, …. In mijn ogen worden we de laatste weken niet altijd objectief beoordeeld. Als ik dan de reacties van Voetbal Vlaanderen lees en hoor, dan wordt de verantwoordelijkheid steeds bij de clubs, de trainers en spelers gelegd, wat niet altijd het geval is.”

“Ik ben dus wel blij met onze terugkeer in de wedstrijd in de tweede helft. Toch is de ontgoocheling er omdat het slechts een puntje oplevert en we bovendien drie geschorsten hebben voor de wedstrijd tegen White Boys.”

“Met het oog op het behoud blijven we ervoor gaan zolang het mathematisch kan. Het wordt heel moeilijk, maar toch zullen we proberen het af te dwingen. De handdoek in de ring gooien is niet aan ons besteed.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – SVE Bazel