Het nieuwe jaar heeft Scheldejeugd Temse nog niet veel puntenwinst opgeleverd. Niettegenstaande Thomas De Rooy goed was voor 17 punten verloren de ex-scheepsbouwers, de voorbije speeldag, met 85-61 van Sparta Laarne. Het zal knokken worden om te kunnen afkloppen binnen de eerste vier.

Thomas De Rooy (Scheldejeugd Temse). Foto: RV.

“Tegen Sparta Laarne hebben we in de eerste helft sterk gespeeld” blikt Thomas De Rooy terug. “Het had scorend wel net iets beter gekund, maar ook Laarne had het daar moeilijk mee. Jammer genoeg verliezen we in de tweede helft onszelf en laten we Laarne veel te vlot scoren. Nochtans wisten we dat Laarne een makkelijk scorende ploeg is, maar toch konden we hen niet stoppen. Bovendien viel het bij ons wat stil. We moeten nu vooral naar onszelf kijken, het kon anders zijn uitgedraaid.”

“Sedert de jaarwisseling hebben we inderdaad nog niet veel geluk gehad. Niettegenstaande we goede wedstrijden hebben gespeeld en dat op verplaatsing, lag het verlies vaak aan kleine details. Het komt er nu op aan om in onze eigen sterkte te blijven geloven. Een overwinning zou deugd doen, dat zou ons eindelijk uit die negatieve spiraal halen. Bovendien maken we op die manier nog kans om de top vier te halen.”

Basketbal – 1ste provinciale (M) – Scheldejeugd Temse