Na een spannend duel won FC Sp. Gillis-W. met 3-4 op het veld van Vrasene. Hierdoor blijven de mannen van Yves Michelet op een gedeelde derde plaats staan. Na een weekje rust nemen ze het thuis op tegen Sparta Waasmunster.

Kapitein Pieter Vervaet (FC Sp. St-Gillis-Waas) maakte de winnende treffer tegen KFC Vrasene. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Het was een beladen wedstrijd met veel volk en veel doelpunten, kortom een echte derby” stelt Yves Michelet. “Vrasene kwam 1-0 voor via Vercauteren, maar amper een minuut laten kon Thyssen tegen scoren. Op een hoekschop scoorde Vereecken de 2-1. We trokken opnieuw op zoek naar de gelijkmaker en die kwam er op enkele minuten voor de rust langs Rombaut. Ik vind dat we verdiend op gelijke hoogte kwamen.”

“Na de rust zijn we scherp uit de kleedkamers gekomen en duwden we Vrasene op hun eigen helft. Op een mooie doorsteekpas van Vervaet scoorde De Moor de 2-3. Vrasene nam daarna wat meer risico’s en wist gelijk te maken via Coeckaerts. Daarna waren er langs beide kanten nog wat kleine kansjes. Vervaet zag zijn goede wedstrijd bekroond met een doelpunt, na een mooie actie van Van Overmeire. Vrasene probeerde in de slotminuten nog langszij te komen, maar zonder resultaat.”

“Het was een wedstrijd die misschien geen winnaar verdiende, maar uiteraard zijn we super blij met dit resultaat. De grote winnaars waren zeker de vele aanwezige supporters, die veel doelpunten, veel kansen maar vooral veel wil om te winnen zagen.”

“We hebben nu veertig punten en staan op een gedeelde derde plaats, dat neemt niet weg dat we het wedstrijd per wedstrijd blijven bekijken. Na onze nul op zes hebben de spelers zich goed herpakt, zij hebben wederom een geweldige mentaliteit en veerkracht getoond. Na de week rust ontvangen we Sparta Waasmunster, die in hun vijf laatste uitwedstrijden maar liefst vijftien punten pakten. We zijn dus gewaarschuwd.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – FC Sp. St-Gillis-Waas