In vierde provinciale E blijft het titeldebat, tussen FC Daknam en SVH Waasmunster, razend spannend. Vorig weekend won SVH Waasmunster met 1-0 van VK Tielrode. Komend weekend spelen ze gastheer voor Destelbergen B, waartegen ze in de heenronde op de valreep wonnen met 1-2.

Logo van SVH Waasmunste (RV).

“Tegen VK Tielrode hebben we een hard bevochten zege behaald, maar wel verdiend” blikt Kurt Dierick terug.” Mijn collega had duidelijk zijn ploeg scherp gezet. Uiteraard waren ze ook gemotiveerd omdat we in onze rangen enkel ex-Tielrode spelers tellen.”

“Het eerste kwartier hebben ze dan ook heel gretig gespeeld. Daarna hebben we de match overgenomen, al is het lang 0-0 gebleven. Dit kwam door de puike reddingen van de bezoekende doelman. Ik ben dan ook gelukkig dat Jelle Vanderstappen ons, met nog twintig minuten te gaan, op voorsprong bracht.”

“Ik wil toch ook wel mijn wisselspelers feliciteren, want ook zij verdienen het om te starten. Elke week tonen ze de juiste mentaliteit en weerbaarheid om het verschil te maken.”

“Voor de match tegen Destelbergen wordt het puzzelen. Nabil Belfassi is geschorst en Ben Van Erdeghem zal wellicht niet kunnen aantreden nadat hij vorige week is uitgevallen met rugklachten. Brandon Ruythooren probeert deze week en dan nemen we een beslissing.”

“Wat Destelbergen B betreft kan ik alleen maar positief zijn. Dit is in de heenronde de enigste ploeg geweest die ons in de eerste helft heeft gedomineerd. Het was pas in de 96ste minuut dat we toen het winnende doelpunt hebben kunnen scoren. Uiteraard gaan we uit van onze eigen sterkte, maar met het nodige respect. We willen alleszins de drie punten thuishouden, zodat we gelijke tred kunnen houden met Daknam.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – SVH Waasmunster