De wedstrijd tussen BC Sint-Niklase Condors en Jeugd Gentson eindigde op 63-69. De productiefste speelster was Steffie Esprit, die maar liefst 21 punten liet optekenen. Komend weekend staat er geen competitiematch op het programma, daarna wacht hen de uitwedstrijd tegen Denderleeuw.

Steffie Esprit (BC Sint-Niklase Condors dames). Foto: RV.

“We zijn tegen Jeugd Gentson goed aan de wedstrijd begonnen” aldus Steffie Esprit. “In het begin van de wedstrijd lieten we hen niet in hun normale spel komen. Jammer genoeg konden we dit niet vasthouden, waarna het gelijk opging. Aan de rust stonden we zes punten achter. We kregen het ook wat moeilijk met hun agressieve defensie en leden bovendien een paar keer onnodig balverlies.”

“Niettegenstaande het de tweede helft gelijk opgaand was, lukte het niet om de achterstand van de eerste helft weg te werken. We misten natuurlijk ook drie speelsters, waardoor we mogelijks net die extra rotatie tekort kwamen.”

“Na een vrij weekend volgt inderdaad Denderleeuw. In de heenronde hebben we thuis op een overtuigende manier gewonnen, al is spelen op Denderleeuw altijd lastiger. We mogen hen zeker niet onderschatten, zij hebben echt wel een goede ploeg. Ik hoop dat we tegen dan weer compleet staan.”

“Op zich mogen we met onze huidige zesde plaats wel tevreden mee zijn. In de loop van het seizoen hebben we al enkele tegenslagen gehad. Ik ben er echt van overtuigd dat we het, als we volledig staan, dit seizoen nog tot een mooi eind kunnen brengen.”

Basketbal – 1ste provinciale (V) – BC Sint-Niklase Condors dames