Met doelpunten van Tim Saeys, Davy Claessens en Pieter Leemans won E. Buggenhout met 3-0 van FC Overmere. Dit is alvast een opsteker met het oog op de derby tussen E. Buggenhout en Rangers Opdorp.

Davy Claessens (E. Buggenhout). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Overmere is goed aan de match begonnen en voetbalde gedurfd van achteruit” klinkt het bij Davy Claessens. “We hadden het in de aanvangsminuten knap lastig, maar we bleven gretig voetballen en kwamen beter in de wedstrijd. Op een afstandsschot was er wel de schitterende redding van onze doelman, Tomas Suls, nodig om de 0-1 te vermijden. Na enkele goede acties kopte Tim Saeys, op een hoekschop van mezelf, de 1-0 binnen.”

“Na de rust zijn we blijven druk zetten en gaven we weinig kansen weg. Er kwam iets meer ruimte, die we optimaal hebben benut. Na een uitstekende dribbel van Kjell Van Opstal kwam de bal bij mij terecht en kon ik de bal in de hoek plaatsen. Kort nadat hij was ingevallen rondde Pieter Leemans af, na een uitgemeten voorzet van Freek Heyvaert. Het was alleszins een verdiende overwinning.”

“De komende wedstrijd is tegen de Rangers en dat is in Buggenhout toch wel een speciale wedstrijd, dit is een rasechte derby. We mogen ons aan een moeilijke wedstrijd verwachten tegen een zeer goede tegenstander. Het is een ploeg die al gans het seizoen sterk presteert. In de heenronde was het resultaat een billijk gelijkspel, nu krijgen we terug de kans om ons opnieuw te meten. Aangezien we mogen terugblikken op een sterke reeks kijken we met veel vertrouwen uit naar deze derby. Ik denk wel dat we in staat zijn om het de Rangers knap lastig te maken.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – E. Buggenhout