Op een bijeenkomst met tal van sponsors stelde VK Tielrode zijn infrastructuurplannen voor. De groen/witten willen dringend werk maken van het verwijderen van de huidige kantine, kleedkamers en de talrijke containers.

Dit uitzicht zal binnenkort verdwijnen. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Het is voor iedereen duidelijk dat de huidige infrastructuur sterk verouderd is” aldus Filip Werkers. “Gedurende vele jaren hebben we ons beholpen met oplapwerk en ook dat vergt het nog werk en middelen. Het is dan ook de bedoeling van de club om, met de hulp van tal van sponsors en het gemeentebestuur, een nieuwbouw neer te zetten.”

“De eerste ontwerpen zijn klaar en zijn ook al doorgenomen met de gemeentediensten, zodat we verwachten dat wanneer de bouwaanvraag wordt ingediend dit niet al teveel aanpassingen meer zal vergen.”

Zo zal de nieuwe ingang aan de Burg. Siegfried Buytaertdreef er uitzien. Foto: SASS Architecten.

“Vooreerst zullen de containers die aan de ingang staan verdwijnen. Daar zal een gebouw komen waar op termijn het secretariaat zal komen, een vergaderruimte en een berging. Eens dit gebouw er staat kan de afbraak van het gedeelte langs de Burg. Siegfried Buytaertdreef starten. Tijdens deze werken zal de kantine tijdelijk worden ondergebracht in het gebouw aan de ingang.”

“Op de plaats waar nu de kantine en kleedkamers staat zal het nieuwe hoofdgebouw verschijnen. We gaan daar om diverse redenen gebruik maken van het niveauverschil. Dat houdt in dat er een deel ondergronds zal zijn. Onderaan komen de kleedkamers en het sanitair. Daarboven zal de nieuwe kantine komen.

“We willen graag snel van start gaan en hopen met het eerste gebouw, aan de ingang van het terrein, in het najaar te kunnen beginnen. Met het hoofdgebouw wensen we te starten in 2024, met in 2025 de ingebruikname.”

Het nieuwe hoofdgebouw met kantine, kleedkamers en sanitair. Foto: SASS Architecten.

“We zijn op dit moment een financieel gezonde club en gaan ons dan ook niet in een avontuur storten. Het is als club wel belangrijk om vooruit te blikken en daar hoort, naast een sportieve uitbouw ook een degelijke infrastructuur bij.

“Met het oog op volgend seizoen zijn we blij dat we op de huidige sportieve staf kunnen blijven rekenen” aldus Dirk Elewaut. “We beschikken over een heel jonge kern en de meeste hebben al toegezegd naar volgend seizoen toe. Ik ben ervan overtuigd dat deze jonge spelers nog heel wat progressie hebben. Om deze progressie te versnellen willen we ons graag versterken met enkele spelers met ervaring in provinciale. Er zijn momenteel een aantal gesprekken bezig, maar wie interesse heeft om onze rangen te komen versterken mag mij steeds contacteren. Door een schouderblessure van doelman Jory De Ryck zoeken we ook nog een extra doelman.  ”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – VK Tielrode