In het kader van de play-up maakte Panters Baasrode het voorbije weekend de trip richting Koksijde. Het was niet echt een makkelijke uitwedstrijd, al werd ze positief afgesloten. Zaterdag neemt het team van coach Nils Moortgat het op tegen Black Boy’s Erpe-Mere.

Coach Nils Moortgat (BBC Panters Baasrode). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“De match op Koksijde was een moeilijke trip, die we succesvol hebben afgewerkt” aldus Nils Moortgat. “Al wisten we dat we de betere ploeg waren toch is daar op verplaatsing spelen nooit gemakkelijk. Als ploeg zijn we zeer gretig van start gegaan. We hebben geprobeerd om de match onmiddellijk in handen te nemen. Jammer genoeg waren we niet efficiënt genoeg om direct een mooie voorsprong uit te bouwen. Defensief hebben we collectief sterk gespeeld. Offensief hebben we heel wat open shots gecreëerd, die niet altijd binnen gingen.”

“Gans de wedstrijd door bleven we een voorsprong van een tien à vijftien punten behouden, toch slaagden we er niet helemaal in om weg te lopen van de kustploeg. We zijn eigenlijk nooit in de problemen gekomen en hebben dan ook verdiend gewonnen.”

 “Ik kijk al uit naar de match tegen de Black Boy’s, waar met Baeyens, De Mol en Van Impe toch heel wat oude bekende spelen. Beide ploegen beschikken over heel wat kwaliteit om er een leuke basketbalavond van te maken. We gaan er zeker en vast alles aan doen om onze sterke thuisreputatie te verdedigen. We moeten vertrouwen hebben in onze eigen kwaliteiten en gaan dan ook absoluut vol voor de winst.”

Basketbal – 2de landelijke  (M) – BBC Panters Baasrode