Na twee ETU-wedstrijden leeft Katrien Maes uit Zele vooral toe naar de wedstrijden in mei en juni. Dan staan er onder meer het Belgisch Kampioenschap kwarttriatlon alsook nog enkele ETU-wedstrijden op het programma.

Katrien Maes in actie tijdens één van de ETU-wedstrijden. Foto: RV.

“Op 19 maart heb ik meegedaan aan de ETU Cup van Melilla. Dat was een sprint triatlon”, vertelt Maes. “Aanvankelijk had ik mijn start in het zwemmen gemist. Daardoor verloor ik heel wat posities. Ik had liever in een fietsgroep eerder gezeten. Maar voor de rest is de wedstrijd wel goed verlopen. Een plaats binnen de top tien had er zeker ingezeten, mits ik een betere zwemstart had gehad. Maar het werd dus de elfde plaats, wat op zich ook goed is.”
“Een week later heb ik meegedaan aan de kwarttriatlon ETU Quarteira in Portugal. Gelet op het sterke deelnemersveld en het tegenvallende resultaat in 2022 had ik niet echt grote verwachtingen. Maar feitelijk is de wedstrijd echt supergoed meegevallen. Na een eerste mindere zwemronde, kon ik in de afsluitende tweede zwemrond heel wat plaatsen opschuiven. Zodoende zat ik in een goede tweede fietsgroep. Ik kon uiteindelijk op de negentiende plaats afklokken. En daar was ik supertevreden mee.”

“Nu werk ik rustig verder. En tracht geen blessures op te lopen. Mijn focus nu ligt op de wedstrijden in mei en juni. Er komen nog enkele ETU-wedstrijden aan alsook het BK Kwarttriatlon. In het tussenseizoen heb ik niet speciaal op iets gefocust. Ik ben gewoon gestructureerd blijven trainen. Uiteraard hield ik rekening met belasting en heb ik voldoende rust ingebouwd. Ik heb geen last gehad van blessures of zo. Ik kan dus terugblikken op een goede winter”, besluit Katrien Maes.