Na winst in de inhaalwedstrijd tegen FC Sint-Niklaas dachten velen dat SV Blauw Wit Temse recht op de titel afstevende. De voorbije speeldag keken velen dan weer verbaasd op na de nederlaag tegen Klinge. Het wordt nu uitkijken naar komend weekend waar de ex-scheepsbouwers aan de bak moeten tegen leider Robur. Wellicht is dit duel bepalend voor het titeldebat.

Jonas Heuvinck (SV Blauw Wit Temse). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“De uitslag van deze wedstrijd laat vermoeden dat we een totale off-day hadden, maar dit stemt niet overeen met het spelbeeld” luidt het bij Jonas Heuvinck. “We zijn met vertrouwen naar Klinge afgereisd, maar stonden al na zeven minuten achter door enkele persoonlijke fouten. Op dat moment weet je dat het moeilijk wordt.”

“We hebben op geen enkel moment opgegeven en hebben de thuisploeg terug gedrongen op hun eigen speelhelft. Dit resulteerde in heel wat kansen, maar de keeper van Klinge had een uitmuntende dag. Het was duidelijk dat we het geluk niet aan onze zijde hadden. Zo werd de bal van de lijn gehaald en troffen we tweemaal het doelkader. Ik ben er dan ook van overtuigd dat als we de aansluitingstreffer hadden kunnen scoren, we het Klinge nog moeilijk hadden kunnen maken.”

“Ook na de rust hadden we nog kansen, maar moesten we vooral alert zijn op de snelle uitbraken van Klinge. We kregen het na de onterechte uitsluiting van Laurens De Maeyer nog heel moeilijk. Zelf wisten we met tien man nog kansen af te dwingen, jammer genoeg kregen we in de laatste vijf minuten nog twee doelpunten tegen. Hierdoor is de balans bijzonder hard. Tuurlijk als je zelf je kansen niet afmaakt en dan met 4-0 verliest kan je niet zeggen dat de zege voor Klinge onverdiend is.”

“Met het oog op de match tegen leider Robur is er zowel fysiek als mentaal toch wel wat oplapwerk. Het is ook duidelijk dat dit seizoen de kern te smal is waardoor heel wat spelers nu aan het einde van hun Latijn zitten. We gaan er de laatste twee wedstrijden nog het beste van maken. Op dit moment overheerst frustratie en teleurstelling. Dat neemt niet weg dat voor aanvang van het seizoen iedereen zou getekend hebben voor bijna zestig punten. We mogen dan ook terugblikken op een toch wel mooie campagne. Wat mijn top drie betreft: Robur, Klinge en Temse.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – SV Blauw Wit Temse