FC Eksaarde heeft zondag met ruim verschil gewonnen van FC Hoogeinde. Kort voor de rust opende Jules Snauwaert de score. Na de rust dreef Asemota, met drie doelpunten, de score op tot 4-0. Het was in de slotfase van de wedstrijd dat De Maesschalck de eer redde voor de bezoekers.

Jules Snauwaert (FC Eksaarde). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“De trainer had ons voor de match tegen Hoogeinde op scherp gezet” aldus Jules Snauwaert. “In de heenronde hebben we daar geen goeie partij gespeeld en hebben daar ook de punten laten liggen. Hij wees er ons ook op dat we nog tegen geen enkele ploeg tweemaal hebben verloren dit seizoen. Dit wilden we liefst zo houden natuurlijk.”

“Iedereen was dan ook gemotiveerd en begonnen goed aan de wedstrijd. Hoogeinde beschikt over een fysiek sterke ploeg en dat was in de eerste helft ook duidelijk te merken. Door ons spelsysteem speelden we achteraan man tegen man, daardoor hebben we het middenveld iets te weinig benut. Op slag van rust wisten we dan toch te scoren, toch zaten we bij de rust met het gevoel dat we ons teveel hadden laten meeslepen in het spel van Hoogeinde.”

“Bij de rust moesten we de geblesseerde Abbeel wisselen, maar zijn positie werd goed ingevuld door Van de Velde, een speler uit de eigen jeugd. Doordat in de tweede helft de bezoekers, door hun achterstand, meer moesten aanvallen kregen wij meer ruimte. Dit resulteerde in een hattrick van onze topschutter Asemota.”

“Als ik terugblik op ons seizoen dan denk ik dat we onze doelstelling gehaald hebben. Voor aanvang van het seizoen hadden we op vijftig punten gemikt en die hebben we momenteel al. Uiteraard gaan we er de komende wedstrijden alles aan doen om nog wat extra’s te pakken. We zien wel waar we eindigen. Het is alleszins een groot verschil met de laatste vijf jaar, toen stonden we vooral onderaan in het klassement. We doen het nu een heel stuk beter en hopen volgend seizoen nog beter te doen.”

“Wat de titelstrijd in onze reeks betreft denk ik dat Robur kampioen zal worden. Zij beschikken over een goede ploeg, die over veel kwaliteit en doorzettingsvermogen beschikt. Volgend weekend zal voor hen belangrijk zijn met de wedstrijd tegen SV Blauw Wit Temse. De week daarna moeten ze dan nog tegen FC Sint-Niklaas.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – FC Eksaarde