In tweede landelijk is de titelstrijd nog niet beslist, al beschikt Panters Baasrode over uitstekende papieren. De voorbije speeldag wonnen ze met 69-59 van Houtem, al is het zeker niet over een leien dakje gelopen. Volgend weekend staat de topper tegen naaste achtervolger Sint-Niklase Condors op het programma.

Warre Baert (BBC Panters Baasrode). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“In de match tegen Houtem verliepen de eerste twee quarters vrij moeizaam” klinkt het bij Warre Baert. “Het gevolg was dat we op het einde van de eerste helft slechts 28 punten hadden gescoord en vijf punten achter stonden. Gelukkig zijn we veel beter gestart in de tweede helft. Er zat veel meer energie in ons spel en op die manier konden we de kloof wegwerken. Het was duidelijk dat ons basket in de tweede helft veel beter was. Hetgeen ontbrak was onze afwerking en dat heeft ons tal van punten gekost. Door onze goede defence konden we de wedstrijd op slot leggen en slaagden we erin om de eindscore vast te leggen op 69-59.”

“Zaterdag treffen we BC Sint-Niklase Condors en dit zal alvast een uitdaging worden. Ik heb evenwel het volste vertrouwen in de ploeg. Ik ben ervan overtuigd dat we met collectief basketbal daar een goede prestatie kunnen neerzetten. Als we een stap dichter willen zetten bij het behalen van de titel dan is dat ook een must. Ik vind dat we er goed voor staan, maar dat neemt niet weg dat er nog van alles kan mislopen. Het is een vereiste dat we bij elke wedstrijd de focus houden. Het zou mooi zijn als we de titel zouden kunnen binnenhalen en promoveren naar eerste landelijke.”

Basketbal – 2de landelijke  (M) – BBC Panters Baasrode