In het duel tussen E. Buggenhout en VC Herzele was de spanning te snijden tot in de slotfase van de wedstrijd. Het waren de bezoekers die de score kort voor de rust openden. In de tweede helft zorgde Van Opstal voor de gelijkmaker, daarna was het wachten tot in de slotminuten van de wedstrijd. Met goals van F. Heyvaert en Segers werd het uiteindelijk een 3-1 zege voor Buggenhout.

Logo Eendracht Buggenhout (RV).

 “Het was tegen Herzele zeker een verdiende overwinning” aldus Jan Van de Steen. “In de eerste helft waren we enkel in de laatste zone wat onzuiver. Het wax Herzele dat op een klutsbal, op een corner, zeer gevleid op voorsprong kwam.”

“In de tweede helft dwongen we zelfs nog meer balbezit af en konden we redelijk snel de gelijkmaker scoren. Tot op het einde van de wedstrijd hebben we zeer veel mogelijkheden afgedwongen. Toch was het wachten tot op het einde vooraleer de tweede en derde goal vielen. We verdienden zeker en vast de overwinning, maar we acteerden niet op ons gebruikelijk niveau.”

“Voor onze volgende wedstrijd nemen we het donderdag op tegen Sint-Kruis-Winkel. In dit stadium van de eindronde kan je enkel sterke ploegen treffen. Dat is dan ook het idee waarvan we uitgaan.”

“Niettegenstaande de zware problemen in de club spelen we toch deze wedstrijd. Ik heb een schitterende spelersgroep met een perfecte mentaliteit. Het is daarom dat we tot het einde voluit gaan. Mijn mannen zullen zeker niet ontgoochelen. De club wil doorstarten in vierde, het is daarom ook dat ik de groepsgeest en de topmentaliteit van mijn spelers eens extra in de verf wil zetten.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – E. Buggenhout