Met doelpunten van Zenz Raaymakers en Dries Van Den Borre won HRS Haasdonk B met 2-0 van Sparta Petegem. Hiermee brachten de mannen van Ken Van Roy hun doel tot een goed einde en promoveren ze naar derde provinciale.

HRS Haasdonk B bouwde een feestje na de promotie. Foto: Krist’L Daelman.

“Het was een fysiek zware wedstrijd, met veel duels” aldus de bijna 17-jarige Zenz Raaymakers. “Naar mijn gevoel waren we de betere ploeg. We hebben ook weinig weggegeven en waren bijzonder efficiënt. Over gans de wedstrijd gezien waren we duidelijk de betere ploeg, we boekten dus een terechte overwinning. Ik ben uiteraard bijzonder tevreden over mijn doelpunt. Het is geweldig om dit mee te maken, deze ploeg is één grote vriendengroep.”

“Iedereen lag er op gebrand om dit seizoen af te sluiten met promotie” aldus een dolgelukkige T1 Ken Van Roy. “De spanning voor deze beslissende match was dan ook te snijden. Om het team een extra duwtje in de rug te geven hadden we een geweldige video gemaakt om hen extra te motiveren. Ik ben ervan overtuigd dat onze mix van jeugd en ervaring en bovendien met een gezonde viriliteit in de duels het verschil gemaakt heeft tegen een jeugdig Petegem.”

“Met een knappe actie wist Zenz Raaymakers, even over het halfuur, ons overwicht te verzilveren. Onder impuls van de bezoekers zijn we na de pauze teruggeplooid in een lager blok. Toen op een kwartier voor affluiten Dries Van Den Borre, na een knap uitgespeelde counter, de beslissing forceerde was de ontlading enorm.“

“Mijn groep verdient echt deze bekroning, voor een aantal spelers was dit dan ook een bijzonder mooi afscheid. Na de match liepen de emoties hoog op. In de heenronde hebben we lang met een bijzonder sterk Temse gelijke tred proberen te houden. Toen we op Temse de kloof niet gedicht kregen hebben we daarna een mindere periode gekend. Vanaf dan lag onze focus volledig op de eindronde en dit onder het moto ‘one team, one goal’. Verdorie, je kan niet geloven hoe opgelucht en trots ik ben op mijn ploeg. We hebben deze klus met brio geklaard.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – HRS Haasdonk B