In tweede provinciale van het damesbasketbal sloot BBC Grembergen de competitie af met een 58-55 overwinning tegen BBC Houtem R. In het eindklassement leggen ze beslag op de tiende plaats. We hadden hierover een babbel met coach Geert De Decker.

De dames van BBC Grembergen. Foto: RV.

“Het was tegen Houtem R zeker en vast een spannende wedstrijd” luidt het bij Geert De Decker. “Afwisselend stond dan de ene dan de andere ploeg op voorsprong. Puur op karakter zijn we er toch ingeslaagd om de overwinning in Grembergen te houden.”

“Het feit dat we een kleine kern hebben laat zich af en toe wel voelen. Zo spelen we soms wedstrijden waarbij we maar over vijf of zes speelsters beschikken, wat eigenlijk niet echt ideaal is. Indien we met een grotere groep zouden zijn konden we meer en harder trainen. We zijn momenteel dan ook volop bezig om, met het oog op volgend seizoen, onze kern te versterken.”

“Ik ben alleszins fier op mijn dames. Ze zijn er gans het seizoen blijven voor gaan. Op zich mogen we wel tevreden zijn over het afgelopen seizoen. Voor mij is het belangrijk dat de groep goed aan elkaar hangt en er steeds blijft voor gaan.”

Basketbal – 2de provinciale (V) – BBC Grembergen