Bij derde provincialer E. Buggenhout zet de 35-jarige Geoffrey De Wolf een punt achter zijn voetbalcarrière. Zijn 28 jaar in de voetballerij waren alleszins goed gevuld en hij houdt er heel wat leuke herinneringen aan over.

Geoffrey De Wolf (E. Buggenhout). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Toen ik zeven jaar was ben ik beginnen voetballen bij Eendracht Mazenzele” luidt het bij Geoffrey De Wolf. “Toen ik twaalf was heb ik de overstap gemaakt naar Eendracht Meldert, om twee jaar nadien te verkassen naar Rapide Lebbeke.”

“Bij RC Lebbeke debuteerde ik in het eerste elftal in de wedstrijd tegen Zwarte Leeuw, dat in de toenmalige vierde klasse. Alweer twee jaar later ben ik in derde provinciale bij Buggenhout gaan voetballen. Daar was ik voor het eerst een vaste waarde in het eerste elftal. Ik heb daar vier mooie seizoenen meegemaakt, maar toch ben ik teruggekeerd naar de ploeg op amper 100 meter van mijn deur, namelijk Eendracht Mazenzele. Dat was de ploeg waar het allemaal begonnen is.”

“Ik heb daar, zowel op als naast het veld, negen fantastische seizoen meegemaakt. We waren een vaste waarde in de top van derde provinciale en speelden dan ook meermaals de eindronde. Dat alles had te maken met de formidabele ploeggeest, de ploeg hing heel goed aan elkaar en iedereen ging voor elkaar door het vuur. Na meerdere verwoede pogingen lukte het uiteindelijk toch om te promoveren naar tweede provinciale.”

“Aangezien er geen gesprekken plaats vonden over een verlengd verblijf kan ik toch wel stellen dat dit voor mij een afscheid in mineur was. Gelukkig bood Eendracht Buggenhout mij de kans om terug te keren. Ik heb daar drie geweldige seizoenen beleefd, tweemaal hebben we de eindronde voor promotie gehaald.”

Geoffrey De Wolf (E. Buggenhout). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“De laatste competitiematch wonnen we tegen kampioen Moerbeke, dat was echt wel een mooi afscheid voor mij. Het is moeilijk om één enkel hoogtepunt op sportief vlak te noemen, het waren vooral de beginjaren tijdens de periode bij Mazenzele die mij altijd zullen bijblijven. Dit alles kon alleen maar door de schitterende groep en de samenhorigheid.”

“Ik heb het geluk gehad om tijdens mijn carrière veel goede trainers te hebben gehad. Het is enorm moeilijk om er dan slechts eentje uit te pikken. Wat mij door de jaren heen wel is opgevallen dat is, dat het beschikken over trainersdiploma’s niet noodzakelijk betekent dat iemand een goede trainer is. Wat voor mij veel belangrijker is en ook veel hoger wordt ingeschat is de juiste mentaliteit, de motivatie en het onderling respect in de groep kunnen houden.”

“Ik zeg alleszins het provinciaal voetbal vaarwel, voor het overige is er nog niets beslist. We zien wel wat de toekomst brengt.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – E. Buggenhout