Doelman Sam Noeninckx zet op 33-jarige leeftijd een punt achter zijn keeperscarrière. Hij blijft wel verbonden aan KFC Moerbeke, aangezien hij er vanaf komend seizoen de doelmannen onder zijn hoede neemt als keepertrainer.

Sam Noeninckx (KFC Moerbeke). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“De combinatie met mijn gezin wordt steeds moeilijker” aldus Sam Noeninckx. “Na lang twijfelen heb ik dan toch de knoop doorgehakt om ‘de schoenen on den oak’ te hangen. Wij hebben drie kleine kindjes en die brengen op zondag ook graag wat meer tijd door met de papa. Binnenkort beginnen zij trouwens zelf met hun eigen hobby’s. Ik moet toegeven dat het alles behalve een makkelijke beslissing was.”

“Als 6-jarige ben ik bij Straatje Stekene begonnen als veldspelertje. In mijn jeugdjaren ben ik wel meermaals gewisseld tussen veldspeler en keeper. Bij de U12 heb ik dan wel definitief gekozen voor een plaats als doelman. Op mijn 18de ben ik dan vertrokken naar KFC Herleving Sinaai, waar ik één seizoen tweede doelman was. Ik ben dan een jaar gestopt en ben daarna teruggekeerd naar Avanti Stekene. Daar heb ik dan tot mijn 24ste gespeeld. Daarna ben ik overgestapt naar KFC Moerbeke, waar ik gespeeld heb tot nu. De hoogtepunten waren natuurlijk de titel vorig seizoen en het spelen van de eindronde in tweede provinciale en dat voor promotie naar eerste provinciale.”

“Door de jaren heen zijn er natuurlijk een aantal dingen die mij altijd zullen bijblijven. Ik denk hierbij aan mijn debuut als 17-jarige  in de eerste ploeg van Straatje Stekene. De zaken die mij eveneens zullen bijblijven zijn het kampioenschap met Herleving Sinaai in derde provinciale, het kampioenschap met Avanti Steken in tweede provinciale en het kampioenschap met FC Moerbeke in derde provinciale. Wat ik ook in mijn geheugen gegrift blijft is de laatste match van mijn carrière tegen Maldegem en die eindigde op een spectaculaire 7-6 en dit in de tweede wedstrijd van de eindronde.”

“Ik heb door de jaren heen natuurlijk heel wat trainers gekend en wil zeker niemand vergeten. Ik ben hoe dan ook elke trainer dankbaar voor de kansen die ik heb gekregen gedurende die periode. Maar als ik toch enkele namen mag noemen dan denk ik aan Eddy Van Bosbeke, Luc De Roos, Marnix Leybaert, Richard Amssoms en Kurt Heyman. Het is natuurlijk logisch dat de meerderheid keepertrainers zijn. Leuk is dat ik ook nog training heb gehad van ex-Anderlechtspeler Guy Marchoul. Als grote fan van Anderlecht was dit uiteraard iets speciaal.”

“Het is wel mijn ambitie om nog te blijven sporten. Ik denk dat aan lopen, wandelen en fitnessen. Af en toe eens een matchke voetbal spelen zal daar ook wel bij horen. Dit jaar neem ik alvast deel aan de dodentocht.”

“Ik word nu keepertrainer maar ik heb zeker niet de ambitie om T1 te worden. Ik krijg nu als keepertrainer de kans om te blijven deel uitmaken van de warmste club van het land, zijnde KFC Moerbeke. Het is echt de bedoeling om meer tijd vrij te maken voor mijn gezin. Als keepertrainer kom ik alleen op dinsdag naar de training en ik word ook niet verwacht op alle wedstrijddagen.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KFC Moerbeke