De dames van Bosdam Beveren maken zich stilaan op voor de voorbereiding op de nieuwe competitie, die voor hen start op 9 september met de thuiswedstrijd tegen K. St. Truidense VV. In aanloop daar naar toe staan ondermeer oefenwedstrijden tegen E. Aalst en Yellow Red Mechelen op het programma, net als de uitwedstrijd voor de Beker van België.

Yana Van Peteghem (FC Bosdam Beveren). Foto: RV.

“Met vriendenwedstrijden tegen Aalst en Mechelen begint onze voorbereiding best pittig” klinkt het bij Yana Van Peteghem. “Op die manier bouwen we verder op met een korte stage en nog enkele oefenwedstrijden. Op 13 augustus volgt dan onze eerste bekerwedstrijd, de tegenstander is op dit moment nog niet gekend. Aangezien de intensiteit bij een bekerwedstrijd toch net iets hoger ligt zien we dit als een goede voorbereiding. Uiteraard is het leuk om zover mogelijk te geraken, bovendien speel je soms al eens tegen andere ploegen.”

“De reekssamenstelling is dit jaar toch een beetje anders. Er zitten een aantal nieuwe ploegen in, waartegen we nog niet gespeeld hebben. Daarnaast zijn er een aantal ploegen die ook vorig seizoen in onze reeks zaten, ik denk hierbij bijvoorbeeld aan Noorse, Brasschaat en Melsele.”

“We openen de competitie in eigen huis tegen STVV, dat is best een mooie affiche. Op dit moment weten we nog niet zo heel veel over deze tegenstander. Ik denk dat het een vrij jonge ploeg is die steeds met inzet speelt. Het zal dus best een pittige match worden, maar we willen heel graag onze thuisreputatie hoog houden. We gaan er dus alles aan doen om die eerste drie punten op Beveren te houden. Het is trouwens onze ambitie om zeker top vijf te spelen.”

Voetbal – Vrouwen Interprov. B (V) – Bosdam Beveren – dames