Het komend seizoen treedt de B-ploeg van Basics Melsele aan in eerste provinciale. Coach Jordy Van Haver, die de voorgaande jaren aan de slag was bij Sint-Niklase Condors, heeft de opdracht om de jeugd klaar te stomen voor het grotere werk. In het kader van de Beker van Vlaanderen nemen ze het komend weekend op tegen Racing Brugge.

Jordy Van Haver (BBC Basics Melsele B). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“In de voorbereiding is het belangrijk om iedereen aan het werk te zien en als groep progressie te maken” stelt Jordy Van Haver. “Op dit moment zijn de resultaten bijkomstig, het is pas vanaf de competitie dat de resultaten beginnen tellen.”

“Ik weet van Racing Brugge dat ze een nieuwe coach hebben en dat ze een aantal nieuwe spelers hebben aangetrokken. Ik weet dat ook er drie vertrokken zijn naar Oostkamp, hun nieuwkomers komen van Koksijde en Koekelare.”

“Het zal inderdaad anders werken zijn dan de voorbije jaren bij Condors, waar ik een ploeg had met heel veel ervaring. Nu heb ik een heel jong team, er zijn twee spelers van 29 jaar, de rest is niet ouder dan 24. De ploeg is samengesteld uit zeven seniors, de andere spelers zijn allemaal spelers van de U21 en U18. Het is een uitdaging die ik graag aanneem. Ik ga mij volledig smijten en er alles aan doen om die jonge gasten zoveel mogelijk bij te brengen.”

“Het is moeilijk om mij op dit moment uit te spreken over ambities, ik ken de reeks nog niet zo goed. Het is dus een beetje afwachten, maar het is ons doel om zoveel mogelijk wedstrijden te winnen. Half oktober zal ik daar al een beter zicht op hebben.”

Coach: Jordy Van Haver

In: Jonas Andries (Sint-Niklase Condors B), Alain Omalongandjo (Panter A +B), Moustafa Madany (Panters A+B), Sino Samateh (Kangeroes B)

Uit: Bjorn Van Sande (Geranimo Bornem)

Basketbal – 1ste provinciale (M) – BBC Basics Melsele B