Voor KSC Lokeren-Temse staat er na een reeks oefenwedstrijden de eerste match met inzet voor de deur. Toon Janssen en co ontvangen komende zondag in de Beker van België het Waalse Verlaine. Deze opponent eindigde vorig seizoen in de middenmoot van Tweede amateur, weliswaar in de Waalse vleugel van de KBVB.

Toon Janssen (Sporting Lokeren). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Onze voorbereiding op het komende seizoen verloopt goed”, laat Toon Janssen optekenen. “Vorige week speelden we tegen reeksgenoot Knokke. We leverden een goede prestatie, al slikten we wel twee vermijdbare goals. Die kleine foutjes moeten er nog wel uit, maar ik zie dat zeker goed komen. De voorbereiding is vrij vergelijkbaar met die van vorig jaar, al wordt alles dit jaar nog iets professioneler aangepakt. Bovendien is de kern versterkt waardoor het niveau op de trainingen ook hoger ligt.”

“Uiteraard kijkt iedereen uit naar de eerste wedstrijd met inzet”, blikt Janssen vooruit. “Maar we mogen de tegenstander zeker niet onderschatten. We krijgen deze week sowieso nog meer informatie omtrent Verlaine. Als groep zouden we ons graag willen meten tegen Beerschot. Daarvoor moeten we deze ronde alsook de volgende ronde zeker overleven. Stel dat we zondag winnen dan zullen we daarna op bezoek moeten bij de winnaar van het duel Warnant-Overijse. Dat zijn, net zoals Verlaine, stugge ploegen. Met de steun van onze supporters mag een zege geen probleem zijn. Al blijft dit seizoen de competitie prioriteit nummer één.”