In het tussenseizoen stelde Sparta Waasmunster de ervaren Karel Van Bossche aan als nieuwe hoofdtrainer. Sparta haalde ook versterking binnen, één van de nieuwelingen is Ward Duymelinck, die overkomt van HRS Haasdonk.

Ward Duymelinck verdedigt dit seizoen de kleuren van Sparta Waasmunster. Copyright: Ward Duymelinck

“Ik ben vorig seizoen opnieuw op de sukkel geraakt met mijn rug” aldus Ward Duymelinck. “Hierdoor speelde ik na de jaarwisseling maar enkele matchen. Ik zag ook dat HRS Haasdonk heel wat versterkingen ging halen voor het huidig seizoen in eerste provinciale. Ik heb er daarom voor gekozen om in tweede provinciale te blijven en meer bepaald bij Sparta Waasmunster. Dit is een toffe, warme familiale club waar ik mij goed bij voel.”

“Ik vind dat we tegen St-Gillis-Dendermonde goed gespeeld hebben” blikt Ward Duymelinck terug. “We brachten het betere voetbal en kregen gans de match door kansen. Maar niettegenstaande kwamen we 0-2 achter. We zijn blijven vechten en konden nog tweemaal scoren, dit was een match waar we meer verdienden. Op White Boys was het niet goed, we hadden het moeilijk op het kleine veld. We konden elkaar moeilijk vinden en creëerden ook weinig kansen. Gelukkig stond onze verdediging goed en sprokkelden we nog een punt. Tijdens de opwarming had ik mijn enkel omgeslagen, ik heb nog vijftig minuten proberen spelen, maar tevergeefs. Eerstdaags wordt een echo genomen en zal ik meer weten.”

“Komend weekend is het tegen Schoonaarde” gaat Ward Duymelinck verder. “Elk seizoen beschikken ze over een goeie ploeg, het zal dus niet makkelijk worden. Dat neemt niet weg dat ik erin geloof dat we elke thuismatch kunnen winnen. Hopelijk kan de ploeg voor de eerste drie punten van het seizoen zorgen. We verloren weliswaar nog niet, maar met telkens een gelijkspel geraken we ook niet vooruit.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – Sparta Waasmunster