Na de aankondiging dat Wannes Anrys stopte als T1 bij VKS Hamme-Zogge, ging voorzitter Jurgen Mettepenningen op zoek naar een nieuwe hoofdcoach. Die zoektocht bracht hem bij oude bekende Floris Verstraeten.

Floris Verstraeten was de laatste jaren hoofdcoach bij SK Kemzeke.
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het is jammer dat Wannes stopt als onze hoofdtrainer, maar ik heb veel respect voor zijn moedige beslissing”, laat voorzitter Mettepenningen optekenen. “Wannes is een man waar je kunt op rekenen met bovendien heel veel sportieve kennis die ik niet graag verloren zag gaan. Ik ben dan ook enorm tevreden dat Wannes aan onze club verbonden blijft met zijn nieuwe rol binnen de bestuurskamer. Wannes zal met Wim Moens een sportieve tandem vormen en hun verder ontfermen over de sportieve uitbouw van de club. Onze ambitie blijft alvast ongewijzigd en dat is promotie als doel.”
Gisteren kwam dan de melding dat Floris Verstraeten de Zogse troepen zal leiden. “In deze ambitieuze spelerskern is het nodig om een trainer met kennis en ervaring aan het hoofd van de groep te hebben. Floris Verstraeten heeft die kwaliteiten. Voor ons telt nu maar één ding en dat is zoveel mogelijk punten pakken. Om dat doel te bereiken gaan we iedereen nodig hebben.”

De laatste seizoenen was Verstraeten actief bij tweede provincialer SK Kemzeke. “In januari had ik Kemzeke laten weten dat ik op het einde van het seizoen zou stoppen”, laat Floris Verstraeten in een eerste reactie weten. “In principe was het niet mijn bedoeling om ergens anders aan de slag te gaan. Maar het is Jurgen Mettepenningen die me over de streep heeft getrokken om samen de ambities van de club proberen waar te maken. Het feit dat ik al enkele jaren geleden kort heb samengewerkt met Jurgen bij deze ploeg, met wederzijds respect en tevredenheid, heeft mij finaal over de streep getrokken.”