Enkele jaren geleden is men in Melsele van start gegaan met een G-voetbalproject, waarbij men kinderen met een beperking de kans gaf om hun geliefde sport te beoefenen. Het kreeg de naam ‘Special Svelta’. De oprichters waren Katrien Bourdiaudhy, Thomas Suy en David Dresselaers.

De leuke groep van Special Svelta. Copyright: RV

“Special Svelta is opgericht in augustus 2016” aldus Thomas Suy. “Het is Katrien die de aanzet heeft gegeven. Zij vond het niet kunnen dat niet alle kinderen terecht konden bij een voetbalclub. Van daaruit werd Special Svelta geboren.”

“Het doel van onze vereniging is om zowel kids als jong volwassenen met een beperking hun favoriete sport te laten beoefenen” gaat Thomas Suy verder. “Op die manier willen we hen, maar vaak ook hun familie, uit hun isolement halen. Deze jongens en meisjes hebben evenveel rechten als valide sporters. Via hun geliefde sport, dat voetbal is, komen ze tot ontplooiing. Ze leren niet alleen wat vriendschap is, ze leren ook omgaan met elkaar en leiding krijgen. Via impulsen kunnen ze ontbolsteren. Belangrijk is ook dat we hier ook hun naasten bij betrekken.”

“Dankzij de enthousiaste medewerkers, de gedreven en gemotiveerde spelers krijgen we in onze club een aaneenschakeling van positieve zaken” klinkt het bij Thomas Suy. “We zijn tevreden dat onze doelstelling, namelijk het hiaat in de maatschappij opvullen, meer dan bereikt is. Op korte tijd is onze club gegroeid, waarbij iedere speler op zijn of haar niveau traint. Onze spelers worden opgedeeld in verschillende groepen, waar ze alle aspecten van het voetbalspel krijgen aangereikt. In de loop van het seizoen spelen we regelmatig oefenwedstrijden of nemen we deel aan een tornooi. In samenwerking met de gemeente Beveren organiseren we in de Paasvakantie een ‘Specials omnisportkamp. Graag willen we toekomstgericht onze club nog verder uitbouwen en onszelf nog meer verdiepen in de G-voetbalwerking.”

Wie interesse heeft kan terecht op de trainingen op woensdag van 15.00u tot 16.00u (niet in schoolvakanties) en dit op het kunstgrasveld van Svelta Melsele.  Iedereen is welkom vanaf 6 jaar. Voor meer info kan men terecht op: www.specialsvelta.com

Voetbal – Special Svelta