Met twee doelpunten van Silvy Michiels en ééntje van Laura Broekaert legden de dames van FC Bosdam hun opponenten van SK Loenhout over de knie. In het Waasland wordt nu uitgekeken naar de derby van zaterdagavond, waar Bosdam de buren van Svelta Melsele A het vuur aan de schenen gaat proberen leggen.

De dames van Bosdam Beveren onder leiding van coach Dimitri Boon (Foto: RV).

“Voor we aan twee vrije weken kunnen beginnen hadden we twee belangrijke weken voor de boeg” aldus coach Dimitri Boon. “Momenteel staan we op de zesde plaats en vlak voor ons staat, met gelijke punten SK Loenhout, onze tegenstander van de voorbije speeldag. Zaterdag volgt dan de Wase derby tegen Melsele. Dit zijn twee wedstrijden die we moeten winnen om onze ambitie kracht bij te zetten. We hebben alvast gewonnen van Loenhout, indien dit niet het geval was geweest dan was er al een behoorlijke kloof geweest met de ploegen uit de top vijf. Dan weet je dat het moeilijk wordt om opnieuw aansluiting te krijgen.”

“Door enkele niet fitte spelers hadden we toch een moeilijke competitiestart. We hebben zowel tegen Genk als STVV punten laten liggen. Vorige week op Brasschaat hebben we alleszins een belangrijk punt gepakt. Aangezien de top drie nog moet komen, moeten we nu vol aan de bak.”

“Bij de tactische bespreking voor de match ben ik begonnen met de ranking op het bord te schrijven, zodat iedereen goed wist waar we voor staan. Met die motivatie zijn we aan de wedstrijd begonnen. De eerste twintig minuten van de match vergden wel wat aanpassing aangezien we drie vaste waarden misten. We dreigden geregeld en na twaalf minuten tekende Silvy Michiels voor het eerste doelpunt. Ik vond het tempo eigenlijk te laag, omdat we ons net iets teveel aanpasten aan de tegenstander. Na de rust speelde Loenhout met hogere druk, wat ons dan weer meer ruimte gaf in de rug van de verdediging. Het was daardoor dat we de score konden opdrijven tot 3-0.”

“Nu volgt dus de Wase derby. We mogen ons zeker niet verkijken op hun huidige positie in het klassement, er zal dan ook geen sprake zijn van onderschatting. Melsele is niet zo goed gestart, maar met enkele ex-Bosdammers in hun rangen zullen ze zeker extra gemotiveerd zijn.”

“Ik ben echt wel trots op deze groep, die nog hechter is dan vorig seizoen. De goesting om voor elkaar te strijden is duidelijk aanwezig aan de groep. We trainen nu drie keer in plaats van tweemaal en dat begint toch wel zijn vruchten af te werpen. Na het punt op Brasschaat hebben de speelsters een extra rustdag gekregen, dit heeft geresulteerd in drie punten tegen Loenhout. We blijven keihard verder werken en doen al het mogelijk om aan te sluiten bij de top vijf.”

Voetbal – Vrouwen Interprov. B (V) – Bosdam Beveren – dames