In de Wase basketbalderby won Scheldejeugd Temse van BC Sint-Niklase Condors B met 77-62. De van Laarne overgekomen Jannes De Beer nam hiervan vijftien punten voor zijn rekening. Met vier overwinningen op vier wedstrijden neemt Scheldejeugd alvast een gedroomde start. De ex-scheepsbouwers krijgen volgend weekend het bezoek van Gent-Oost Eagles, een te duchten tegenstander.

Logo Scheldejeugd Temse (RV).

“Voor het eerst sedert de start van de competitie hebben we in deze match een sterke start genomen” aldus Jannes De Beer. “We konden meteen een tienpunten kloof slaan. Jammer genoeg hebben we daarna meermaals een vijftienpunten kloof zo goed als volledig weggegeven. Het i al bij al nog een vrij gemakkelijke overwinning geworden. Dat neemt niet weg dat we het onszelf een paar keer bijzonder moeilijk gemaakt hebben.”

“De match tegen Gent-Oost Eagles zal iets anders worden, denk ik. Ik heb deze ploeg vorig seizoen met Laarne viermaal bekampt, ik ken hen dus iets beter. Het is een team dat ‘all around’ sterk is. Zij beschikken zowel inside als outside over veel wapens. Op één versterking na is hun ploeg nagenoeg hetzelfde gebleven, in vergelijking met vorig jaar. Uiteraard willen we thuis elke match proberen winnen, dat gaat tegen Gent-Oost Eagles niet anders zijn. Om dat doel te kunnen realiseren gaan we, zowel in de aanval als in de verdediging, gedurende veertig minuten nog een paar niveaus hoger moeten schakelen. Hoe dan ook, we gaan ervoor.”

“Positief is alvast dat we met een vier op vier aan de competitie begonnen zijn. Dit had er evengoed helemaal anders kunnen uitzien. Nu staan we voor een reeks zeer moeilijke thuismatchen tegen rechtstreekse concurrenten voor de plaatsjes bovenin het klassement. Ik ben er wel van overtuigd dat, als we gespaard blijven van blessures en pech, we zeker kunnen meedingen voor die bovenste plekken.”

Basketbal – 1ste provinciale (M) – Scheldejeugd Temse