Het bestuur van WS Sombeke heeft Sander Van Eyk aangesteld als nieuwe T1, in opvolging van de ontslagen Guy Ringoot. Van Eyk is iemand die over een rijkgevulde spelersloopbaan beschikt, hij zal dinsdag zijn eerste training leiden.

Sander Van Eyk was in het verleden onder meer actief als speler bij KSK Beveren (Foto: RV).

“We zijn verheugd om Sander Van Eyk voor te stellen als onze nieuwe T1”

“Na maanden van zoeken en gelet op de huidige omstandigheden zijn we verheugd om Sander Van Eyk te kunnen voorstellen als onze nieuwe trainer” luidt het in een mededeling van het bestuur. “Voor de voetbalfanaten zal hij zeker geen onbekende zijn. Hij heeft 25 jaar tegenover ons voetbalveld gewoond en heeft het voetbal leren kennen op Sombeke.”

“Vanuit Sombeke is hij naar een hoger niveau opgeklommen en heeft ruim vijftien jaar zijn sporen verdiend in hogere reeksen. Zo was hij actief bij ondermeer Londerzeel, Knokke en YB Beveren. Het was bij deze laatste club dat hij recent zijn carrière beëindigd heeft.”

“Kortelings bereikte ons het signaal dat hij een trainerscarrière wou opstarten. We hebben hem dan ook in de trommel gestopt van potentiële kandidaten om volgend seizoen T1 te worden bij KVV WS Sombeke.”

“Door de gegeven omstandigheden hebben we beslist om Sander vanaf heden aan te stellen als onze nieuwe T1. Hij is ook vrij om zijn eigen T2 aan te stellen. Dit is een uniek moment in het voetbal op Sombeke. In het provinciaal voetbal wordt steeds gesproken om spelers van rond de kerktoren aan te trekken, wij tonen nu dat het ook kan met trainers. We heten Sander dan ook welkom op onze club en wensen hem veel succes toe.”

“In het belang van de club mag de rust terugkeren”

“Het is duidelijk dat mij in de huidige omstandigheden een moeilijke opdracht wacht” stelt Sander Van Eyk. “Ik heb alles van op afstand wat gevolgd en wens over het gebeuren op zich ook geen uitspraken te doen. Het is het bestuur dat hieromtrent een beslissing heeft genomen. Ik denk wel dat in het belang van de club de rust mag terugkeren.”

“Zoals dat altijd gaat wanneer er beslissingen genomen worden zijn er mensen die kwaad of teleurgesteld zijn. Maar hoe dan ook de club moet verder en het is daarop dat ik mij wil focussen. In de eerste reacties op mijn aanstelling hoor ik vrijwel niks negatiefs, wat ook belangrijk is. Heel wat spelers hebben beslist om het voorbije weekend niet te spelen en dat is op zich hun goed recht. Het is aan mij om met de spelers te praten en vooral te luisteren naar hetgeen ze te vertellen hebben. Ik wil er alles aan doen om opnieuw een competitief elftal tussen de lijnen te krijgen.”

“Er is nog geen enkel contact geweest met spelers, daarvoor was het kort dag. Dat gaat eerstdaags wel gebeuren. Ik had uiteraard liever gestart in andere omstandigheden, maar nogmaals het komt er nu op aan dat de rust weerkeert.

Voetbal – 4de provinciale E (M) – WS Sombeke