Panters Baasrode leed het voorbije weekend zijn eerste nederlaag van het seizoen en dat met amper één punt verschil. Niettegenstaande dit verlies blijven ze wel het klassement aanvoeren, al moeten ze nu Falco Gent naast zich dulden. Het is aan de spelers om een vuist te maken en zaterdag Sgolba Aalter met lege handen huiswaarts te sturen.

Nils Moortgat (BBC Panters Baasrode). Copyright: Qwopix – Marijn De Keyzer

“Na het verlies van zaterdag tegen Zwevegem-Deerlijk was het inderdaad balen” aldus coach Nils Moortgat. “Het kwam des te pijnlijker aan omdat we niet op onze waarde geklopt zijn. Dat is deels de verdienste van de tegenstander, maar we moeten vooral de hand in eigen boezem steken.”

“Op offensief vlak waren we niet efficiënt genoeg en misten teveel open shots. De ploeg heeft nochtans hard gewerkt, maar heeft te weinig kwaliteit gebracht. We moeten leren om ook in zulke situaties toch de overwinning nog binnen te halen. Het is belangrijk om nu bescheiden te blijven en deze week op training hard verder te werken aan de punten die afgelopen weekend minder goed verliepen.”

“Met Sgolba Aalter wacht ons zaterdag alweer een stevige tegenstander. Zeker thuis moeten we ons eigen tempo spelen, maar ook verstandig spelen tegen hun press en zone defence.”

Basketbal – 2de landelijke  (M) – BBC Panters Baasrode