‘Wij zijn de ploeg van ’t stad’ klonk het na de 0-2 overwinning van FC Baasrode op het veld van KAV Dendermonde. Bij Baasrode is men er alvast klaar voor om zaterdagavond VKS Hamme-Zogge een warm onthaal te geven.

Angelo Van Keer (l.) en zijn ploegmakkers van FC Baasrode.
Foto: RV.

“De match tegen Dendermonde was er één die voor gans de Baasroodse familie van belang was” aldus Angelo Van Keer. “ Je voelde, zowel in de spelersgroep als bij onze supporters, dat we wil om deze wedstrijd te winnen volop leefde. Onze befaamde achterban was uiteraard ter plaatse en dat stimuleerde ons om met het mes tussen de tanden op het veld te verschijnen.”

“Ik ben ervan overtuigd dat onze mentaliteit en inzet echt het verschil hebben gemaakt. Dat is ook de reden dat we deze overwinning niet gestolen hebben, we hebben deze echt wel verdiend. Nadat we snel 0-1 waren voorgekomen heeft onze doelman, Joeri De Clercq, onze tweemaal recht gehouden. Daarna was het de mentaliteit en de gezonde vechtlust die ons de zege heeft opgeleverd. In deze match was het klassement van ondergeschikt belang. Iedereen wilde deze wedstrijd gewoon winnen en dat was mijn ziens zeker niet onverdiend.”

“Zaterdag komt VKS Hamme-Zogge, maar hoe dan ook voor ons zijn er geen makkelijke wedstrijden. Alle weken zal er moeten geknokt worden, dat zal tegen Zogge niet anders zijn. Ik ken daar een aantal spelers van en die kunnen allemaal wel een balletje trappen.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – FC Baasrode