In Promo 1 zit het dit seizoen de dames van Gimm-e Waasland A niet echt mee, het is al meermaals voorgevallen dat het ‘net niet’ was. Dat was ook het voorbije weekend het geval tegen VC Oudegem C. Komend weekend staat het duel tegen BMV Beveren-Melsele op het programma, een thuisduel dat ze maar al te graag zouden winnen.

Jeroen Muyldermans (VC Gimm-e Waasland Kruibeke A dames).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

‘Tegen Oudegem C was het een redelijk frustrerende match, met bovendien ook nog een frustrerend einde” aldus coach Jeroen Muyldermans. “Op voorhand misten we al Seppa Maes, onze midden, die op training is uitgevallen met gescheurde ligamenten in haar enkel. Daarnaast misten we ook onze passeur Kira De Ketelaere wegens ziekte.”

“Onze start tegen Oudegem was heel slecht, waardoor we tien punten achter stonden. Gelukkig hebben we ons terug in de set geknokt. We hebben gevochten voor elke bal, maar toch werd het een nipt verlies. Met secuur opslagwerk en met een sterke receptie was de tweede set voor ons. Helaas viel in de derde set ook onze andere passeur uit met een voetblessure. Het gevolg was dat we de match hebben moeten uitspelen zonder passeur. De speelsters hebben karakter getoond en dan is het extra zuur dat we de vierde set met nipt verschil verliezen. Het gevolg was dat we met lege handen naar huis moesten.”

“Nu volgt BMV Beveren-Melsele, vorig seizoen is gebleken dat zij over een sterke ploeg beschikken. Ik vind het dan ook raar dat ze ook niet goed geklasseerd staan. Uiteraard willen we nog eens de drie punten te pakken, want het is dit seizoen al te vaak net niet geweest. Ik denk dat we op dat gebied misschien wel wat ervaring missen.”

Volleybal – Promo 1 (V) – VC Gimm-e Waasland Kruibeke A dames