Na elf wedstrijden prijkt Vamos Stekene op een knappe tweede plaats, op twee punten van Knack Roeselare B. Het voorbije weekend speelde Vamos, op Doornik, zijn laatste wedstrijd van dit jaar. Het zag er in de eerste twee sets niet goed uit, maar het boekte uiteindelijk toch een 2-3 overwinning.

Jente De Keyser (Vamos Stekene heren). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Doornik begon goed aan de wedstrijd en ging in de eerste set agressief van start” aldus Jente De Keyser. “Daartegenover stond dat wij nog niet scherp genoeg waren en onvoldoende energie brachten. Onze setter, Yves Kruyner, was bovendien een ganse week ziek geweest en was dat eigenlijk nog. Ik denk dat de onverwachte pandoering van de week daarvoor op Zedelgem ook wel heeft bijgedragen aan onze wat aarzelende start. In set twee kwamen we voor, maar door stomme fouten gaven we het uit handen. Vanaf set drie konden we het betere gevoel vertalen naar het scorebord toe.”

“Het is jammer van set twee, maar ik denk dat de 2-3 winst wel een correct resultaat is. Op die manier sluiten we de heenronde alsnog af op de tweede plek op slechts twee puntjes van Roeselare. Al bij al mogen we tevreden terugkijken op onze wedstrijd tegen Doornik, dat toch ook bovenaan staat in het klassement.”

“In de heenronde zijn we gaan winnen in Oudenaarde, Kortrijk en Doornik, wat toch teams uit de top vijf zijn. Ik vind dat wij daar best heel trots op mogen zijn. We hebben negen matchen gewonnen en twee verloren. Dat neemt niet weg dat we het gevoel hebben dat we op sommige momenten met punten gemorst hebben. Maar dat gevoel zullen ook andere ploegen ongetwijfeld hebben. Het zal er op aankomen om elke week gefocust te zijn, anders krijg je plots een 0-3 om de uren zoals op Zedelgem.”

“Wat onze ambitie is, is moeilijk te zeggen. Als iedereen fit is moeten we elke match sowieso gaan voor de overwinning. Als je tweede staat op twee puntjes van Roeselare dan moet je er alles aandoen om de ploegen die achter ons staan, ook achter ons te houden. Bovendien moeten we er alles aan doen om die kloof met Roeselare te dichten. We zijn zeker ambitieus, maar niks moet voor ons. Het is niet nodig om onszelf druk op te leggen om kampioen te spelen of zo. We moeten er gewoon alles aan doen om elk weekend een mooi resultaat neer te zetten. Met de spelers die we nu hebben  zou dat zich normaal moeten vertalen in mooie resultaten. De sfeer is alleszins top en de ‘goesting’ is groot.”

Volleybal – 2de nationale A (M) – Vamos Stekene heren