OB Lebbeke heeft de opdracht op het veld van Ol. FC Rupelmonde tot een goed einde gebracht. De Lebbekenaars keken na een kwartier tegen een achterstand aan, maar nog voor de rust was de match gespeeld. Cassiman, Farratou en Bricourt zorgden voor een 1-3 ruststand. Rond het uur legde Cassiman de 1-4 eindcijfers vast.

Een winfie van OB Lebbeke na de zege op en tegen Rupelmonde. Foto: RV.

“De cijfers spreken voor zich” luidt het bij coach Stijn Baert. “Van bij het eerste fluitsignaal hebben we de wedstrijd in handen genomen Dit leidde tot een paar kansen, maar de eerste kans van Rupelmonde was raak, waardoor we 1-0 achter kwamen. We zijn zeker niet in paniek geraakt. We domineerden het spel, terwijl Rupelmonde vooral dreigde op de counter. Dat nam niet weg dat we met een 1-3 stand konden gaan rusten.”

“Na de herneming kregen we hetzelfde spelbeeld. Cassiman lukte, met zijn tweede van namiddag, de 1-4 waardoor de wedstrijd gespeeld was. Na een moeilijke periode zonder veel punten kunnen we spreken van een verdiende overwinning.”

“Volgende week spelen we thuis de derby tegen Buggenhout. We zullen ongetwijfeld opnieuw volle bak gas moeten geven. Buggenhout is een goede ploeg, met top drie ambities. Het is altijd een leuke wedstrijd, tussen twee ploegen die veel respect hebben voor elkaar.”

“Op zich is het competitieverloop wel ok, al oogsten we door onze eigen fouten de laatste weken wat minder punten. Maar zoals steeds sta je op het einde van de rit waar je moet staan. We moeten dit jaar nog één keer knallen en mits winst staan we op de vijfde plaats, wat ook onze ambitie is.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – OB Lebbeke