BBC Eksaarde pakte het voorbije weekend belangrijke punten tegen Bavi Gent. Eksaarde won met 67-63 en behoudt zo voeling met de vierde plaats. Er resten het team van Roel Eyckeman nog drie wedstrijden tegen ploegen die in hun onmiddellijke buurt staan in het klassement. Aanstaande zaterdag nemen ze het alvast op tegen Tigers Evergem.

BBC Eksaarde-coach Roel Eyckerman was fier na de prestatie tegen de Gentenaars. Foto: RV.

“Ik kijk als een fiere coach terug naar de wedstrijd tegen Bavi Gent” aldus Roel Eyckerman. “De spelers waren klaar voor een goede start, ze waren op en top gemotiveerd. De ganse wedstrijd ging het haasje over, met voor beide ploegen een maximale voorsprong van zeven punten.”

“De eerste helft was bijna volledig voor ons, terwijl Bavi domineerde in het derde kwart. Op vier minuten voor het einde stonden we zelfs nog vier punten achter, na een kleine aanpassing in onze defence lukten de fastbreaks met Ward Vermaere als afwerker en Davy D’Haene als aangever. Bart De Vos was dominant onder de ring en Jess Van Laere werkte de vrij worpen af waardoor de zege niet meer in het gedrang kwam.”

“Onze laatste vier matchen in het eerste deel van deze competitie zijn onderlinge duels tussen ploegen die strijden voor de veilige vierde plek. Die plaats geeft zekerheid over het behoud in tweede provinciale.”

“Zaterdag spelen we op Evergem waartegen we thuis gewonnen hebben. Zij hebben zich wel gevoelig versterkt met ervaren spelers. Die spelen alleen mee in wedstrijden waarin ze kans maken om te winnen. Net als in de twee vorige wedstrijden zullen we er als ploeg moeten staan en vechten voor elkaar. Iedereen binnen de club en bij uitbreiding gans Eksaarde gelooft in onze kansen en duimt opdat we de volgende stap in de richting van dat behoud kunnen zetten.”

Basketbal – 2de provinciale (M) – BBC Eksaarde