Na een kwartier wedstrijd zag het er niet goed uit voor HRS Haasdonk. Met doelpunten in de 12de en de 15’de minuut keek het al snel aan tegen een 2-0 achterstand. De mannen van de Poerdam stroopten daarop de mouwen op en gaven het beste van zichzelf. Kort na de rust wisten Brice Melo en Anselme Onana gelijk te maken en deelden beide teams uiteindelijk de punten.

Logo HRS Haasdonk (RV).

“We zijn met de uitwedstrijd op het veld van leider KVC Borsbeke alleszins blij met het resultaat” vertelt kapitein Tom Van Roy. “We waren vrij goed aan de wedstrijd begonnen, maar stonden na een kwartier 2-0 achter. Bijgevolg moesten we de achtervolging inzetten.”

“Kort daarna kreeg de Borsbeekse doelman rood, na een interventie met de hand buiten het strafschopgebied. We zijn rustig blijven voetballen en zijn na de rust zeer gretig uit de kleedkamer gekomen. Dit leidde snel naar onze twee doelpunten, waarna het alle kanten op kon. Zowel wijzelf als Borsbeke hadden nog kansen om de winnende goal te maken, maar wij konden alvast rekenen op een paar knappe reddingen van onze doelman David Van Steen.”

“De match van komend weekend tegen SK Denderhoutem is cruciaal voor ons. Het is tevens een kans om terug wat op te schuiven in het klassement. Er staan nog heel wat ploegen dicht bij elkaar, het is dan ook het moment om punten te pakken. We beseffen dat het niet makkelijk zal worden, maar onze groep is zeer gretig. Iedereen beseft het belang van deze wedstrijd. Je mag er dan ook zeker van zijn dat we alles gaan geven om de punten aan de Poerdam te houden.”

Voetbal – 1ste provinciale (M) – HRS Haasdonk