Op de eerste speeldag van het nieuwe jaar won HRS Haasdonk B met 2-3 op het veld van SK Wachtebeke. Dankzij deze overwinning blijven de mannen van de Poerdam in de top vijf staan. Zaterdagavond staat alvast de topper tegen Robur op het programma, het verschil tussen beiden bedraagt amper één punt.

De mannen van Haasdonk B bouwden na de match op SK Wachtebeke een feestje. Foto: RV.

“We zijn op Wachtebeke zeer goed aan de match begonnen” aldus doelman Dylan Wils. “Met een doelpunt van Onana kwamen we snel 0-1 voor. Daarna zette de thuisploeg hoge druk en kregen we het moeilijk, maar gelukkig wisten we stand te houden tot aan de rust.”

“De tweede helft kon niet beter starten, want vrijwel direct stond het 0-2 via Van Goethem. Jammer genoeg gaven daarna, te snel, de 1-2 weg. Na een lange bal van mezelf en een miscommunicatie in de verdediging van Wachtebeke pakte de thuisdoelman, buiten de zestien, de bal met de handen. Hierop kreeg hij rood. Vanaf dat moment hadden we de wedstrijd volledig in handen en maakten we via Tom Van Roy de 1-3. Kort voor het einde werd het nog 2-3, op strafschop.”

“Zaterdag wacht ons in eigen huis, met de wedstrijd tegen Robur, een moeilijke match. In de heenronde hebben we daar met 5-3 verloren, we zijn dus zeker uit op revanche.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – HRS Haasdonk B