Het nieuwe jaar leverde Basics Melsele een ruime overwinning op tegen Lommel, maar ook twee nipte nederlagen. In de kwartfinale van de Beker van Vlaanderen bedroeg het verschil met Limburg United twee punten. Voor de competitiematch leider Comblain was het verschil drie punten. Met drie wedstrijden op een week tijd was het voor Basics Melsele alvast een stevig begin van het nieuwe jaar. Zaterdagavond wacht hen de uitwedstrijd tegen Gembo.

Logo BBC Basics Melsele (RV).

“Het klopt dat het vorige week toch wel een speciale week was” blikt Joppe Bouckaert terug. “Woensdag tegen Limburg United waren we collectief behoorlijk zwak. We hebben dan een wedstrijd verloren die we altijd hadden moeten winnen.”

“Gelukkig heeft onze coach geprobeerd om alles terug naar het positieve te trekken voor de match van zondag tegen leider Comblain. Volgens mij hebben we dan een uitstekende match gespeeld. Naar mijn gevoel hadden we het zeker verdiend om deze wedstrijd te winnen, temeer we met een half zieke ploeg speelden en dit zonder de gehospitaliseerde Leroy Anthonis en de zieke Mitchel Gorremans. Het is een zeer spijtige nederlaag, al was het wel een mooie prestatie van ons als ploeg.”

“De match tegen Gembo zal zeker niet gemakkelijk zijn. We moeten starten met dezelfde instelling en gretigheid dan tegen Comblain. Als we daar in lukken dan moeten we die wedstrijd kunnen winnen.”

Basketbal – Top Division Men 1 (M) – BBC Basics Melsele