Met doelpunten van Boulahmoum (2) Smet, Lokando en Lammens wonnen de Wuitens met 0-5 op het veld van Elene-Grotenberge. Door het gelijkspel tussen Wielsbeke en Westhoek nadert VW Hamme tot op één punt van leider Westhoek. Zondag krijgen ze het bezoek van Wambeek-Ternat.

Maarten Goossens (VW Hamme).
Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Het is na de winterstop toch altijd een beetje spannend hoe die eerste match gaat verlopen” klinkt het bij Maarten Goossens. “Tegen Elene-Grotenberge was er absoluut geen sprake van onderschatting. Met de andere topwedstrijden in het achterhoofd wisten we ook dat we, in geval van winst, een mooie stap konden zetten.”

“De wedstrijd kon voor ons alvast niet beter beginnen, want na een mooie actie en een geweldige trap van Abdel Boulahmoum stond het 0-1. Op zich vond ik de thuisploeg zeker niet slecht starten, ze speelden met veel lef en druk naar voor. Djeff Smet maakte de 0-2 en dat zette ons meteen op rozen. We kwamen goed weg toen de thuisploeg een heel grote kans kreeg, maar gelukkig trapte De Haspe op de lat.”

“Ik vind dat we na de rust eigenlijk nog beter voetbal speelden, we gaven ook niets weg. Met drie heel knappe doelpunten werd het 0-5, deze goals werden telkens voorafgegaan door mooie acties van ondermeer Kaba Mory en Stef Laurens. Onze supporters hebben alleszins een mooie match en een wedstrijd met een geweldige mentaliteit voorgeschoteld gekregen.”

“In de heenronde zijn we met 0-2 gaan winnen in Wambeek. Ik herinner mij wel dat het een stevige ploeg was die verzorgd voetbal speelde. We hebben daar op een volwassen manier een zege geboekt, maar we hebben het toen zeker niet cadeau gekregen. Het is aan ons om dezelfde kwaliteit en mentaliteit aan de dag te leggen en uit te gaan van onze eigen sterkte. Ik verwacht echter dan Wambeek hun huid duur zullen verkopen, aangezien ze de punten goed kunnen gebruiken.”

“Met drie ploegen die heel kort op elkaar staan is de spanning inderdaad te snijden. Wielsbeke is enorm sterk uit de startblokken geschoten en ook leider Westhoek liet bijna geen steek vallen. Bovendien is de kloof met de ploegen vlak achter de top drie niet onoverbrugbaar. Ik denk dat we ons nog aan heel wat spannende weken mogen verwachten. In dat opzicht zouden de onderlinge confrontaties wel eens heel belangrijk kunnen worden.”

Voetbal – 3de afdeling A (M) – VW Hamme