FC Eksaarde moest de voorbije speeldag vrede nemen met een 1-1 gelijkspel tegen hekkensluiter WS Meerdonk. Zondag staat hen, met de inhaalwedstrijd tegen Robur, een tegenstander van een ander kaliber te wachten.

Jonas Van Opstal (FC Eksaarde, r.) samen met Thomas Van Den Berghe en Nick Fiers. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Ik ben eerlijk gezegd vrij teleurgesteld over ons resultaat tegen Meerdonk” klinkt het bij Jonas Van Opstal. “Er zat veel meer in, zo waren er een drietal kansen waarbij we alleen op de keeper afgingen. Zondag tegen Robur moeten we terug scherp staan, zodat we terug resultaten kunnen neerzetten. We moeten als één team terug naar de mentaliteit en het voetbal van voor de jaarwisseling;”

“Onze komende tegenstander, Robur, is zeker geen slechte ploeg want anders sta je niet op de derde plaats in het klassement. In de heenronde hebben we van hen verloren maar toen zaten we naar mijn gevoel redelijk goed in de match. We zullen vechten voor elke bal, maar dat mag geen probleem zijn voor ons team. We gaan er alles aan doen om de drie punten thuis te houden.”

“Als ik vooruitblik naar de resterende wedstrijden dan denk ik dat de komende matchen moeilijk gaan worden. Er zijn nog behoorlijk wat goede tegenstanders waartegen we het moeten opnemen. Maar zoals we al eerder hebben bewezen beschikken we over een sterk team en moeten we van niemand schrik hebben. Het is op dit moment moeilijk om in te schatten wie op welke plaats zal belanden in het klassement. Ik denk dat wie kampioen speelt afhankelijk is van het onderlinge duel tussen Moerbeke en Rangers Opdorp.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – FC Eksaarde