Het nieuwe jaar heeft voor OB Lebbeke zeker niet het verhoopte resultaat gebracht. Zo werd vorig weekend met 2-0 verloren op het veld van Melsele B. Zondag staat voor hen een uitgestelde wedstrijd op het programma en ontvangen ze in eigen huis Buggenhout.

Mag OB Lebbeke zondagavond opnieuw een winfie maken? Foto: RV.

“De nederlaag tegen Melsele B was terecht” stelt Niels Cassiman scherp. “Jammer genoeg beschikten we maar over elf basisspelers. Zelf raakte ik donderdag op training licht geblesseerd. Ik heb wel geprobeerd om aan de wedstrijd te beginnen, maar tijdens de opwarming voelde ik al dat het niet ging lukken. Ook Laurent Ghys was onzeker en moest na tien minuten de wedstrijd staken. Hierdoor moest Jorrit Mannaert, een speler van onze U17, de tachtig minuten volmaken. Deze heeft dit fantastisch gedaan, in mijn ogen was hij één van de beste spelers op het terrein.”

“We hebben niet kunnen profiteren van de mindere punten bij de thuisploeg. Jammer genoeg werden ook kleine, eenvoudige taken opnieuw niet uitgevoerd, zo kan je geen wedstrijden winnen natuurlijk. Een verklaring voor die één op vijftien na Nieuwjaar moet je niet ver zoeken, onze kern is gewoonweg te klein. Bovendien hebben we momenteel een aantal gekwetste spelers en pakken we te gemakkelijk gele kaarten, met schorsingen tot gevolg.”

“De laatste weken is de mentaliteit ook ver te zoeken, het zijn steeds dezelfde aan- en afwezigen op training. Hierdoor kan er niet kwalitatief genoeg getraind worden en dat zorgt dan weer voor de nodige frustraties. Hopelijk kunnen we hier als groep uitkomen, want op zich hebben we verre van een slechte ploeg. Dat neemt niet weg dat het de resterende tien wedstrijden anders zal moeten. Je speelt zoals je traint is een uitspraak waar veel waarheid in zit, we zullen hier als groep moeten aan werken.”

“Ik zit met de inhaalwedstrijd nog steeds met een dubbel gevoel. Wat mij betreft mocht die wedstrijd nooit afgelast zijn geweest. We beschikken over één van de betere terreinen van de reeks. Als je dan weet dat er in dat weekend, op twee wedstrijden na, alles is gespeeld dan is dat onbegrijpelijk. Daarbij komt nog dat Buggenhout op dat moment zeven basisspelers miste. Het is nu zo, we gaan er alles aan doen om iets te rapen, al zal dat in de huidige omstandigheden niet eenvoudig zijn.”

“Voor de laatste tien wedstrijden zal dit hetzelfde verhaal blijven. Het is aan ons om zo snel mogelijk opnieuw de juiste flow te vinden en zoveel mogelijk punten te sprokkelen. Hard werken op training en de juiste mentaliteit is al meer dan het halve werk. Ik wil benadrukken dat ik nog steeds geloof in de huidige spelersgroep en heb er alle vertrouwen in dat we nog enkele mooie prestaties kunnen verwezenlijken. Hopelijk pakken we snel een driepunter en kunnen we daarna mogelijks nog een reeksje neerzetten.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – OB Lebbeke