In tweede provinciale van het damesvoetbal won HRS Haasdonk met maar liefst 4-0 van SC Lokeren-Temse, dankzij doelpunten van Briana Veyt (2), Sarah Van Damme en Eva Vanhove. Vanavond wacht Haasdonk een loodzware uitwedstrijd tegen het nummer twee FC St. Martens-Latem.

Briana Veyt (HRS Haasdonk – dames). Foto: RV.

“Na twee nederlagen waren we in de ranking gezakt naar de zesde plaats” klinkt het bij Briana Veyt. “Met twee opeenvolgende overwinningen, de zware verliesmatch op Melsele en nu de 4-0 zege tegen Lokeren-Temse klimmen we terug naar de vierde plaats.”

“Tegen Lokeren-Temse hebben we hoog druk gezet en speelde we vooral op de helft van de tegenstander. Toch duurde het tot de 37’ste minuut vooraleer ik op hoekschop de bal in doel kon koppen. Na de rust kregen we hetzelfde scenario, waarbij we een collectief sterke wedstrijd speelden. In amper tien minuten tijd wisten we drie doelpunten te scoren. Onze doelvrouw, Dina Robert, beleefde een rustige avond.”

 “Er wacht ons, met wedstrijden tegen de top van het klassement, alleszins nog een pittig einde van het seizoen. Dat begint vanavond met de uitwedstrijd tegen het nummer twee FC St. Martens-Latem. In de heenronde hebben we daartegen met 0-1 verloren, nadat ik in de slotminuut een penalty tegen de dwarslat trapte.”

“Ook nu verwacht ik een gesloten wedstrijd, maar hopelijk kunnen we de drie punten meebrengen naar Haasdonk. We gaan er alles aan doen om onze top vijf plaats te verdedigen. Indien ons dat lukt kunnen we tevreden terugblikken op een geslaagd debuut in tweede provinciale.”

Voetbal – 2de provinciale (V) – HRS Haasdonk