Met nog drie wedstrijden voor de boeg heeft ARB Hamme in principe aan één punt genoeg om het behoud in de hoogste reeks van het Futsal veilig te stellen. Vorige week werd met 1-5 verloren tegen Real Herentals, vanavond staan ze voor een quasi onmogelijke opdracht tegen Sporting Anderlecht.

Coach Davy Willaert (ARB Hamme). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“De 1-5 cijfers tegen Herentals waren wat overdreven” aldus Davy Willaert. “Dat neemt niet weg dat een gehavend Herentals verdiend gewonnen heeft. Bij de rust stond het 1-1, maar in de tweede helft waren het vooral individuele cijfers die ons de das hebben omgedaan.”

“Vanavond wacht ons het ongenaakbare Anderlecht, dat dit seizoen nog geen enkel keer heeft verloren in de Belgisch Betcenter League. Bovendien hebben ze zich in de Final Four van de Champions League geknokt door ondermeer Barcelona uit te schakelen.”

“Kortom er wacht ons een heel zware opdracht, maar dat neemt niet weg dat we alles proberen te doen om de schade te beperken. Hopelijk wordt het een mooi kijkstuk voor de aanwezige supporters.”

“Daarna volgen nog wedstrijden tegen Hasselt en Chatelet. In die twee wedstrijden zullen we moeten knokken om ons te verzekeren van het behoud in eerste nationale. Het zal nagelbijten worden tot het einde van het seizoen. We hebben wel ons lot nog in eigen handen, maar dan zullen we in die twee laatste wedstrijden punten moeten pakken. Waarschijnlijk zal één punt volstaan denk ik.”

“Hopelijk kunnen we op volle sterkte die wedstrijden aanvatten, want zowel Hasselt als Chatelet zijn in goede doen naar aanloop van de play-offs. Door allerlei omstandigheden, zoals geblesseerden en spelers die vertrokken zijn, is het ons dit seizoen nog niet veel gelukt om op ons sterkste te staan. Eigenlijk is onze kern iets te smal en niet kwalitatief genoeg om te strijden tegen de top zes van eerste nationale.”

Bekijk hier de fotoreportage van de wedstrijd ARB Hamme – Real Herentals.

Sfeerbeeld tijdens ARB Hamme – Real Herentals. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

Zaalvoetbal – 1ste nationale Futsal (M) – ARB Hamme