Met nog zes wedstrijden te gaan kan SKL Doorslaar B best nog wat punten sprokkelen. Al zat er meer in, toch werd het de vorige speeldag een 2-1 nederlaag op het veld van SK Oudegem. Het wordt nu uitkijken of Doorslaar B zondag de punten kan thuis houden tegen HO Kalken B.

Coach Laurens Tronckoe (SKL Doorslaar B). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Op Oudegem zat er zeker meer in” stelt Laurens Tronckoe. “Afgaand op het wedstrijdverloop had een punt wellicht terecht geweest. Na een tiental minuten ging onze keeper in de fout, waardoor we al direct moesten achtervolgen. Dan weet je dat het in een wedstrijd, die toch wel belangrijk is voor ons, al meteen zeer moeilijk wordt.”

“In de eerste helft waren we niet goed, maar na de rust hadden wel overwicht en veel kansen. Jammer genoeg herhaalt zich dan waar we al een hele tijd mee kampen, namelijk dat we heel gemakkelijk tegengoals slikken en zelf zeer moeilijk scoren. Dat is nu eenmaal de situatie waar we inzitten.”

“Dat betekent dat de wedstrijd tegen HO Kalken B opnieuw zeer belangrijk is. Dat was vorig weekend zo en dat zal zich steeds opnieuw herhalen tot we definitief gered zijn. We spelen dus nog zes finales, maar uiteraard blijven we er in geloven.”

“We zijn een B-ploeg, dus een opleidingsploeg waar we voluit de kaart van de jeugd gaan trekken. Natuurlijk met die nuance dat we door willen met de jeugd die er 200% wil voor gaan en die beseft dat ze een unieke kans krijgen om in een eerste ploeg te spelen in derde provinciale.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – SKL Doorslaar B