De dames van DHC Waasmunster waren voor hun afreis naar Eynatten-Raeren al zeker van een verlengd verblijf in eerste nationale. Dat was een extra stimulans om nog een tandje bij te steken, zodat ze volgend weekend het seizoen in schoonheid kunnen afsluiten.

De vreugde was groot bij DHC Waasmunster na de zege tegen Eynatten-Raeren. Foto: RV.

“Door een forfaitscore van Eynatten-Raeren door het foutief opstellen van een speelster, waren we nog voor de match zeker van het behoud in eerste nationale” luidt het bij kapitein Mante Van Damme. “Het gevolg is ook dat zij volgend seizoen een reeks lager spelen. Dat nam niet weg dat we er alles wilden aan doen om met de punten huiswaarts te gaan.”

“Uit ervaring wisten we dat Eynatten geen makkelijke tegenstander is en dat het er vaak hard aan toegaat. In de eerste helft waren we duidelijke de betere ploeg, iedere speelster kreeg speelminuten en iedereen kon zich ook bewijzen. Door de betere verdediging van de thuisploeg in de tweede helft kregen we het moeilijk om de ruimte te vinden en ging ook het samenspel niet meer zo vlot. We zijn blijven knokken en konden ook rekenen op een ijzersterke Birte Van Hout in doel. Zo stopte ze maar liefst vier penalty’s.”

“Op anderhalve minuut voor het einde stonden we twee doelpunten voor, maar na een time-out scoorde de thuisploeg de 32-33. De laatste minuut was de spanning te snijden, het was een ware thriller tot aan het laatste fluitsignaal. Gelukkig konden we deze wedstrijd met een nipte zege afsluiten.”

“Dit betekent dat we op de tweede plaats eindigen in de play-downs. Ik ben dan ook enorm fier op deze jonge ploeg. Aanstaande zaterdag spelen we onze laatste thuismatch van het seizoen tegen Gent. We willen mooi handbal laten zien en uiteraard gaan we er alles aan doen om ook die wedstrijd te winnen. We willen er graag een sportief feest van maken, iedereen die in het groen gekleed is mag dan ook gratis binnen. We hopen dan ook opnieuw te kunnen rekenen op onze jeugd en onze trouwe supporters.”

“Bij aanvang van de competitie wisten we dat we leergeld zouden betalen. Dit heeft te maken met het feit dat drie basisspelers zijn gestopt, waardoor onze kern werd aangevuld met jonge speelsters. Ondertussen ben ik met mijn 26 jaar de oudste speelster, onze gemiddelde leeftijd ligt lager dan 21 jaar. Het voornaamste is dat we zowel op als naast het veld een hecht team zijn. We zijn een groep vriendinnen en de goede sfeer proberen we op het veld om te zetten.”

“Ik ben er zeker van dat, als we nog enkele jaren kunnen samenspelen en verder kunnen ontwikkelen, we nog mooie resultaten gaan boeken. Het potentieel in onze groep is groot. Volgend seizoen gaan we verder bouwen met jeugdspeelsters en de huidige groep. Het is altijd leuk om te kunnen werken met eigen jeugd.”

Handbal – 1ste nationale (V) – DHC Waasmunster