Het duel tussen FC Sp. St.-Gillis-Waas en de buren van FC Moerbeke werd even voorbij het uur beslist door Maarten Leybaert. Moerbeke pakte hiermee de drie punten en is hierdoor vrij zeker van deelname aan de eindronde. Als promovendus kunnen ze terugkijken op een uitstekend seizoen. Zondag krijgen ze het bezoek van Heikant Zele.

Maarten Leybaert (KFC Moerbeke). Foto: www.qwopix.be – Marijn De Keyzer.

“Als we de volledige wedstrijd in ogenschouw nemen denk ik dat we mogen spreken van een vrij evenwichtige wedstrijd” klinkt het bij Maarten Leybaert. “Wij zijn wel iets scherper aan de wedstrijd begonnen dan de thuisploeg. Zij vonden niet direct een antwoord op onze hoge druk. Dit zorgde voor enkele gevaarlijke momenten, wat resulteerde in een doelpunt.”

“Naar mijn gevoel hadden we in de eerste helft de wedstrijd al in een definitieve plooi kunnen en ook moeten leggen. We zijn gaan rusten met een 0-1 score en dan weet je, met een tegenstander die elke punt hard nodig heeft, dat het een heel intensieve tweede helft kan worden.”

“Sint-Gillis kwam heel gedreven uit de kleedkamer en zette onmiddellijk hoge druk. Dit resulteerde langs beide kanten in veel lange ballen. Buiten een één tegen één duel tussen onze doelman en Bo De Moor, dreigde de thuisploeg vooral met afstandsschoten.”

“Volgend weekend nemen we het inderdaad op tegen Heikant. In de heenronde was ik er zelf niet bij, maar die match was een complete off-day voor ons. Het is nu het ideale moment om revanche te nemen. Het is niet alleen de laatste thuiswedstrijd van het seizoen, maar ook voor een pak spelers uit onze kern, waaronder ikzelf. Er is tevens een foodlunch en dat is een gebeurtenis waar steeds een pak supporters op afkomen. Kortom alle ingrediënten voor een leuke pot voetbal zijn aanwezig.”

“We zijn aan de competitie begonnen met de ‘niets moet, alles mag’ ingesteldheid. Iedereen was en is ervan overtuigd dat we thuishoren in deze reeks. Op zich is de eindronde nooit een doel geweest, maar nu zou het wel een mooie kers op de taart zijn van een collectief sterk seizoen.”

Voetbal – 2de provinciale C (M) – KFC Moerbeke