In Liga 2 wonnen de heren van HBC Dendermonde van Overpelt, het werd een vrij vlotte 29-17 overwinning. Bovenaan wordt, op twee speeldagen van het eind van de competitie, het klassement aangevoerd door de Dendermondenaars. Aangezien de top vier elkaar op de hielen zit, kan men zich geen uitschuiver permitteren.

De mannen van HBC Dendermonde. Foto: RV.

“Ik vind dat we tegen Overpelt, op verdedigend vlak, onze beste wedstrijd van het seizoen gespeeld hebben” stelt coach Pieter Synquintyn. “Niet alleen onze doelman speelde een uitstekende wedstrijd, ook onze verdedigers deden hun job op een geweldige manier.”

“Na een kwartier wedstrijd hadden we slechts twee doelpunten geïncasseerd en dan weet je dat bij de tegenstander de moed in de schoenen zakt en je de wedstrijd meteen kan doodmaken. Dat is dan ook wat we gedaan hebben, zeker omdat het aanvallend bijzonder vlot liep.”

“We hebben ons wel even van de wijs laten brengen toen Overpelt bijstuurde en hoger begon te spelen. Na de rust heb ik geroteerd en het volledige team speelminuten gegund. In die groep zitten heel wat gedreven jongeren op de bank, maar die hebben op training al meermaals getoond dat ze hun plek in de eerste ploeg verdienen. Het doet mij enorm veel deugd dat ook zij de gelegenheid hebben gehad om hun steentje bij te dragen. Het is uiteindelijk een 29-17 overwinning geworden.”

“We moeten nog thuis tegen Aalst en op verplaatsing naar Schoten. We voeren momenteel het klassement aan in liga 2, maar uiteraard droomt iedereen nu van de titel. Maar aangezien de top vier bijzonder kort bij elkaar staat, mag er in die twee resterende wedstrijden niks mis gaan. Iedereen is er zich van bewust dat er nog 120 minuten zal moeten gevochten worden. Eén ding is zeker, we gaan het niet op een bordje geserveerd worden.”

Handbal – Liga 2 (M) – HBC Dendermonde