Met ‘alweer’ twee doelpunten van goalgetter Gianni Peeters won FC Bosdam Beveren met 2-1 van VV 9000 Gent en verzekerde zich zo van een plaatsje in derde provinciale. We blikten met Alessandro Vertenten even terug op deze wedstrijd en het voorbije seizoen.

Alessandro Vertenten (FC Bosdam). Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“We hebben zondag de meer dan verdiende laatste horde genomen om de stap naar derde provinciale te zetten” klinkt het tevreden bij Alessandro Vertenten. “De eerste helft waren we overduidelijke de betere ploeg, we waren heer en meester. Op een prachtige en snelle omschakeling wisten we tweemaal te scoren. Dit waren mooie rozen van Gianni Peeters voor onze prachtige ploeg en zijn mama Ingrid. De Rode Duivels zouden er jaloers op zijn.”

“Na de rust zijn we met de nodige focus uit de kleedkamers gekomen, maar onze jonge groep had het niet gemakkelijk tegen het ervaren 9000 Gent. De bezoekers kregen een terecht gefloten strafschop, maar de flanellen benen van de Gentse spits konden de druk niet aan. Hij besloot maar liefst drie meter naast. We geraakten moeilijk van onder de druk en kregen dan ook de 2-1 te slikken. Dit was voor mij het signaal om deze jonge garde over de streep te trekken.”

“Als je terugkijkt op ons seizoen, dan is dit een meer dan terechte promotie naar derde provinciale. Enkel Pieter Weyn en Olivier Buys stoppen, voor het overige kunnen we deze talentvolle groep samenhouden en versterken op enkele plaatsen. Volgend seizoen moet niets, alles mag.”

Voetbal – 4de provinciale E (M) – Bosdam