Voor de eindronde moest Robur het zondag opnemen tegen SK Lochristi. Langs beide kanten vielen doelkansen te noteren, toch eindigde deze wedstrijd op 0-0. Het waren uiteindelijk strafschoppen die de beslissing moesten brengen. Hierbij waren de bezoekers die wonnen met 4-5 en dus doorgaan naar de volgende ronde.

KVK Robur-aanvaller Jarno Thierens. Foto: Qwopix – Marijn De Keyzer.

“Het smaakt enorm zuur om deze match te verliezen, bovendien was het voor mezelf, de club en mijn medespelers heel pijnlijk” blikt Jarno Thierens terug. “De wil en de goesting op promotie was aanwezig bij ieder van ons.”

“De eindronde is natuurlijk een loting. We zijn uitgekomen tegen Lochristi, dat een sterk voetballende ploeg is. De wedstrijd op zich kon alle kanten uit, met toch wel een Lochristi dat we teveel aan de bal hebben gelaten en het overwicht in balbezit had. Zelf hadden wij ook onze goeie momenten en creëerden enkele kansen om de score te openen.”

“In de tweede helft trof Lochristi een paar keer het doelkader en kwamen we goed weg. De verlengingen waren niet veel zeggend. In de beslissende strafschoppenreeks waren wij het jammer genoeg die het veld verlieten als verliezende partij.”

“Het voorbije seizoen hebben we als ploeg meermaals bewezen dat we een ploeg zijn die kan en wil voetballen. We sluiten nu dit seizoen af met een meer dan verdiende derde plaats. Als je de accommodatie ziet, de fijne kantine, de vele supporters dan kan ik je verzekeren dat het een plezier is om voor Robur te spelen.”

Voetbal – 3de provinciale E (M) – Robur